تبیین چارچوب مولفه های پایداری شهری بر اساس مدل مفهومی شهر تعالی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-11-3_007
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اهداف: «شهر تعالی» با هدف رشد شهروندان، شهر و توسعه پایدار معرفی شده است. پرسش آن است که شهر و شهروند چگونه می توانند در یک رابطه دوطرفه، موجب تعالی یکدیگر شوند. هدف این پژوهش آن است تا به تبیین مولفه های شهر تعالی در سه بعد پایداری زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی از منظر قرآن کریم بپردازد.
روش ها: روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، تحلیل محتوای کیفی، بر اساس رویکرد برنامه ریزی راهبردی به شهر و شهروندان است. چارچوب مفهومی به نظریه معماری سرآمد وابسته است و در آن با رویکرد تفسیری، محتوای قرآن کریم در تفاسیر معتبر مورد کدگذاری قرار می گیرد. سپس نسبت به طبقه بندی و مقوله بندی متون انتخابی توسط نرم افزار ATLAS.ti اقدام شده است.
یافته ها: در مجموع از میان گزاره های مرتبط با موضوع پژوهش، ۳۱۵ کد استخراج گردید که در ۵۳ مولفه و ۱۸مقوله دسته بندی شدند و در نهایت در سه بعد جهان بینی، گرایش و اعمال و رفتار، مدل نهایی منتج شده، در سه بعد پایداری زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی ارائه گردید.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش سه بعد اساسی مانند ۱- جهان بینی الهی شهروندان، ۲- رایش به سمت کمال در انسان ها، و ۳- اعمال و رفتار شهروندان در چارچوب قوانین الهی مورد تاکید بوده و انتظار می رود که این نگرش منجر به «تعالی»، و توسعه پایدار شهری و دست یابی به آرمانشهر پایدار شود. در مدل نظری توضیح داده شده، شهروندان نقشی کلیدی در ایجاد «شهر تعالی» بر عهده دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه دشتکی
PhD Student in Urbanity,Department of Urbanity, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Iran.
حمید ماجدی
Professor, Department of Urbanity, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Iran.
فرح حبیب
Professor, Department of Urbanity, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :