شناسایی مودال سیستم های سازه ای با استفاده از یک روش موثر مبتنی بر ترکیب انتقال پذیری و تبدیل موجک
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 18، شماره: 9
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 68
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-18-9_024
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اخیرا به منظور شناسایی مشخصات دینامیکی سیستم های سازه ای، رویکرد جدیدی تحت عنوان تحلیل مودال عملیاتی مبتنی بر انتقال پذیری (TOMA) ارائه شده است که پارامترهای مودال سازه ها را با استفاده از مفهوم انتقال پذیری تعیین می کند. در رویکرد TOMA، بر خلاف روش های OMA که از فرض ورودی نویز سفید بهره می برند، هیچ فرض محدودکننده ای برای تحریکات ورودی در نظر گرفته نمی شود و پارامترهای مودال سیستم های سازه ای مبتنی بر ویژگی های ماتریس انتقال پذیری استخراج می گردند. روش های انتقال پذیری نیز همانند سایر روش های حوزه فرکانس، در شناسایی مقادیر میرایی سیستم نتایج چندان قابل قبولی ارائه نمی دهند. از این رو در مقاله حاضر یک روش ترکیبی جدید تحت عنوان انتقال پذیری طیف فوریه-تبدیل موجک (FST-WT) پیشنهاد شده است که علاوه بر تعیین فرکانس های طبیعی و اشکال مودی سیستم، به شناسایی دقیق مقادیر میرایی مبتنی بر ویژگی های تبدیل موجک نیز می پردازد. در این تحقیق، قابلیت روش FST-WT در شناسایی و استخراج پارامترهای مودال یک سیستم ۵ درجه آزادی تحت ارتعاش آزاد، با استفاده از پاسخ های بدست آمده از مدل سیمولینک متلب مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور فرکانس ها و اشکال مودی به ترتیب از عکس مقدار تکین دوم و اولین بردار تکین چپ ماتریس انتقال پذیری استخراج شده و مقادیر میرایی نیز با استفاده از سیگنال های تک فرکانسی (ضرایب موجک) بدست آمده از تبدیل موجک، مبتنی بر معیار آنتروپی حداقل شانون تعیین گردیده اند. مقایسه نتایج شناسایی تطابق خوبی را با مقادیر دقیق نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
Transmissibility based Operational Modal Analysis (TOMA) ، Fourier Spectral Transmissibility-Wavelet Transform (FST-WT) method ، Inverse of second singular value ، Single frequency signals ، Minimal Shannon entropy criterion ، تحلیل مودال عملیاتی مبتنی بر انتقال پذیری ، روش انتقال پذیری طیف فوریه-تبدیل موجک ، عکس مقدار تکین دوم ، سیگنال های تک فرکانسی ، معیار آنتروپی حداقل شانون
نویسندگان
مجید دامادی پور
Faculty of Civil Engineering
رضا تاری نژاد
دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز
محمد حسین امین فر
Faculty of Civil Engineering, University of Tabriz
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :