شناسایی و تحلیل عوامل موفقیت بر بهره وری با استفاده از رویکرد نقشه شناختی فازی (مورد مطالعه: صنعت فولاد استان خراسان رضوی)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DMOR-9-4_005

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403

چکیده مقاله:

هدف: در جهان امروز، عواملی چون تخصصی شدن فعالیت های تغییرات سریع و گسترده فناوری، تنوع نیازهای انسان ها در جوامع گوناگون و گسترش روزافزون شیوه های رقابتی باعث پیچیده ترشدن نیازهای بشر شده است. به عبارت دیگر، با توجه به آزادسازی تجارت و جهانی شدن اقتصاد، بهبود بهره وری سازمان ها، امری مهم و اجتناب ناپذیر است. به همین منظور، هدف از انجام این پژوهش تدوین سناریوی مرتبط با افزایش بهره وری در صنعت فولاد استان خراسان رضوی بوده است.روش شناسی پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-علی است. جامعه آماری این پژوهش مدیران و خبرگان صنعت فولاد استان خراسان رضوی بوده است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسش نامه بوده که میان ۳۲ نفر از خبرگان و مدیران صنعت فولاد استان خراسان رضوی که به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند، توزیع گردید. به منظور تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از رویکرد نقشه شناختی فازی استفاده شده است.یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عواملی هم چون فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش و انگیزه سازمانی از بیش ترین میزان درجه مرکزیت (اثرپذیری و اثرگذاری) برخوردارند. در همین راستا در این پژوهش بر اساس سه عامل ذکرشده، دو سناریوی رو به جلو و دو سناریو رو به عقب نگاشته شده است.اصالت/ارزش افزوده علمی: با توجه به بیش ترین میزان اثرگذاری و اثرپذیری سه عامل فرهنگ، انگیزه و مدیریت دانش می توان با تمرکز بر سه عامل مذکور و اهمیت دادن به آن ها، بهره وری در صنعت فولاد استان خراسان رضوی را بهبود بخشید.

نویسندگان

علی صفاری دربرزی

گروه مهندسی صنایع، مجتمع آموزش عالی بم، بم، ایران.

ابراهیم نوروزی شهرکی

گروه مدیریت، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران.

مهران ضیائیان

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و نوآوری، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران.

سید محمد طباطبائی

گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی دارالعلم یزد، یزد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :