مدلسازی رفتار تراکم پذیری خاکهای دارای ساختار با در نظر گرفتن اثرات دستخوردگی در تعیین فشار پیش تحکیمی
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 23، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-23-1_008
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
رفتار تنش-نسبت نسبت تخلخل خاک های دارای ساختار هم در مقیاس نیمه لگاریتمی و هم در مقیاس لگاریتمی کامل، غیرخطی می باشد به گونه ای که امکان بیان رفتار این گونه خاک ها با یک خط در مقیاس لگاریتمی یا نیمه لگاریتمی امکان پذیر نمی باشد. همچنین یکی از پارامترهای تعیین کننده در بیان رفتار خاکها، تنش پیش تحکیمی می باشد. دستخورگی نمونه ها باعث می شود شکستگی نمودار تنش-نسبت نسبت تخلخل در محل فشار پیش تحکیمی محو و تعیین دقیق فشار پیش تحکیمی از نمودارهای تنش-نسبت تخلخل مشکل شود. ازطرفی با توجه به تقعر منحنی تنش-نسبت نسبت تخلخل خاک های دارای ساختار، روشهای مرسوم برای تعیین فشار پیش تحکیمی این خاکها کاربرد ندارند. در این تحقیق براساس نتایج آزمایشگاهی، مدلی برای تراکم پذیری و گسیختگی حجمی خاکهای دارای ساختار ارائه شده که براساس تئوری حالت آشفتگی بوده و فقط از یک منحنی پیوسته برای بیان رفتار خاک هم درحالت پیش تحکیمی و هم در حالت عادی تحکیمی استفاده شده است. منحنی های تنش-نسبت نسبت تخلخل خاک در سطح تنش بسیار پایین در شرایط پیش تحکیم یافته با ساختار به نسبت سالم و سطح تنش بسیار بالا در شرایط عادی تحکیمی بعد از تخریب کامل ساختار، بعنوان مجانب های مدل ارائه شده استفاده شده است. با استفاده از یک تابع حالت مشابه سیگموئید، انتقال رفتار خاک از حالت پیش تحکیمی به حالت عادی تحکیمی شبیه سازی شده است. تابع حالت ارائه شده براساس فشار پیش تحکیمی و شاخص دستنخورگی می باشد که با تعیین آن، فشار پیش تحکیمی نیز بصورت تحلیلی مشخص می شود. مقایسه نتایج مدل ارائه شده با مدلهای دیگر قابلیت های مدل ارائه شده را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
Disturbed state concept ، Structured soil ، Compression ، Pre-compression pressure ، Sample disturbance ، مدل رفتاری ، تراکم پذیری ، خاک دارای ساختار ، مفهوم حالات بهم خوردگی
نویسندگان
احد اوریا
Ahad Ouria, Ph.D, Associate Professor, Civil Engineering Department, University of Mohaghegh Ardabili, Iran.
علی فارسی جانی
Ali Farsijani, Ph.D Candidate, Civil Engineering Department, University of Mohaghegh Ardabili, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :