بهینه سازی فرمولاسیون مواد شوینده بر اساس شرایط اقلیمی ایران
محل انتشار: دومین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,388
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC02_020
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1385
چکیده مقاله:
آب با خواص مطلوب خود به عنوان یک حلال – عامل انتقال انرژی مکانیکی و انتقال ذرات لکه که به صورت کلوئیدی در آب پخش شده – یکی از عوامل مهم در فرایند شست و شوی لباس است. یونهای کلسیم و منیزیم موجود در آب (سختی آب) و سایر یونهای فلزات سنگین می توانند تاثیر سویی بر کیفیت شست و شو داشته باشند. این آثار شامل رسوب املاح کربنات وسایر املاح نامحلول بر پارچه و قطعات ماشین لباسشویی، تجزیه بعضی مواد اکتیو (مواد سفید کننده) و یا حتی تخریب پارچه می باشد.
در نتیجه حذف کامل یونهای سختی آب و سایر فلزات سنگین با مکانیزم های مختلف، لازمه عملکرد مناسب محصولات لباسشویی است، این عمل با اضافه کردن مواد سازنده ها مانند فسفات، زئولیت ، سیترات و غیره به فرمولاسیون محصولات لباسشویی انجام می شود. مواد سازنده بخش عمده ای از فرمولاسیون پودرهای لباسشویی را تشکیل می دهند و به همراه مواد فعال سطحی (Surfactants) به عنوان اجزای اصلی فرمولاسیون در کیفیت کار این محصولات موثر هستند.
پروژه تحقیقاتی فوق با توجه به تغییرات وسیع سختی آب در نواحی مختلف ایران (ppm 100-500) و با هدف تعیین دستورالعمل مناسب مصرف محصولات لباسشویی و بهینه سازی فرمولاسیون این محصولات تعریف شده است. نتایج گزارش شده در این مقاله شامل موارد ذیل است:
- بررسی آماری میزان سختی آب در مناطق مختلف کشور؛
- بررسی کیفیت محصولات لباسشویی موجود درشرایط مختلف سختی آب و ارایه روشهای مناسب مصرف با توجه به میزان سختی آب؛
- بررسی راندمان کاری مواد مختلف سازنده از نظر قدرت جذب سختی آب و بهینه سازی فرمولاسیون
نویسندگان
رضا زالی اصل
دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران
فرخ ملیحی
گروه تحقیقاتی فرگل
داود رشتچیان
دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :