نقش تحقیق و توسعه در انتقال دانش فنی "زیست فن آوری" و توسعه آن
محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,161
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC04_165
تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1385
چکیده مقاله:
در دو دهه اخیر "زیست فن آوری" پیشرفت شگفت انگیزی داشته است و در حال حاضر از علوم و فنون بسیار مهم و موثر در بهبود شاخص های توسعه محسوب می گردد. اما این علم برای کشور ما دارای اولویت های قابل ملاحظه ای است که به دلیل وضعیت خاص آن بایستی مورد توجه قرار گیرد.
با عنایت به سهم اندک کشور ما از صادرات جهانی و لزوم افزایش سهم کشور از تولید صنعتی جهان، از طرف دیگر کاهش فزاینده سهم نفت از درآمد کشور، توجه به امتیازات ویژه زیست فن آوری (از جمله ارزش افزوده بالا، مصرف انرژی کم، اشتغال زایی موثر) در مقایسه با سایر زمینه ها به عنوان یک سیاست راهبردی ، امری حیاتی می نماید.
همان طور که لزوم کارآمد بودن فن آوری، تولیدات آن می باشد، لازمه تولید نیز تحقیقات موثر (تحقیقات صنعتی) است یعنی تحقیقاتی که منجر به تولید گردد نه آن که در مرحله آزمایشگاهی متوقف گردد. این مستلزم تخصیص بودجه مناسب و جهت گیری صنعتی در انجام تحقیقات می باشد.
در این مقاله، ضمن بحث و ارائه آمار در خصوص موارد فوق، عوامل موثری جهت توفیق در اجرای طرح های انتقال دانش فنی، هم چنین راهکارهایی به منظور جهت گیری مناسبتر در فعالیت های تحقیق و توسعه به عنوان مهم ترین ابزار بقا در بازارهای تجارت جهانی معرفی شده است.
نویسندگان
وحید مرندی
انستیتو پاستور ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :