مدیریت منابع آب به کمک روش پویایی سیستم با استفاده از مدل vensim (مطالعه موردی : بررسی ریسک پذیری تأمین آب کشاورزی اراضی حوضه سد سفیدرود بر اثر برداشت آب مورد نیازبخش صنعت از سیستم شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود)
محل انتشار: اولین همایش ملی بحران آب
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,103
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWC01_008
تاریخ نمایه سازی: 14 مهر 1392
چکیده مقاله:
پیشگویی الگوی رفتاری تغییرات در سیستمهای منابع آب، تحت تاثیر اعمال سیاستهای مختلف بهرهبرداری، میتواند بهرهبرداران را در استفاده بهینه از منابع آب موجود، یاری نماید. روش پویایی سیستم، روش شبیه سازی شیءگرا و برپایه بازخورد بوده که میتواند با شبیهسازی سیستمهای پیچیده منابع آب،یک ابزار مدیریتی قوی جهت نیل به این هدف باشد. دراین تحقیق، مدلی به روش پویایی سیستم از حوضه سفیدرود در شمال ایران بسط داده شد. که این مدل شامل حوضهرودخانه، مخزن سد و شبکههای آبیاری محدوده موردنظر میباشد و اعتبار مدل با استفاده از مقایسه رفتار مدل با دادههای مشاهداتی و کمک از معیارهای آماری سنجیده شد. ریسک پذیری تأمین نیاز کشاورزی شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود توسط سد تحت تاثیر برداشت آب مورد نیاز بخش صنعت توسط روش پویایی سیتم به کمک مدل کامپیوتریvensimمورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نتایج مشخص گردید که برداشت 2/5متر مکعب در ثانیه از طریق کانال چپ سنگر برای شهر صنعتی رشت که معادل سالانه حدود 75 میلیون متر مکعب خواهد بود باعث چالشهای جدی درجهت تأمین آب کشاورزی منطقه و کاهش اطمینان پذیری تامین نیاز کشاورزی به مقدار 10 درصد خواهد شد.
کلیدواژه ها:
آب مورد نیاز صنعت ، سد سفیدرود/vensim /آب کشاورزی
نویسندگان
حسن پورفلاح
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی – گروه مهندسی علوم آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
رضا مشتاق
کارشناس ارشد عمران آب –گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :