ارزیابی مدل سازی دیوار برشی به عنوان سخت کننده در بخش تحتانی و فوقانی دال فونداسیون و تاثیر آن بر نحوه ی نشست ها و میلگرد مصرفی فونداسیون
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 100
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNACE-8-2_001
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
یکی از عوامل اصلی در طراحی ساختمان های بلند، تامین سختی و مقاومت کافی برای مقابله با نیروهای جانبی به وجود آمده توسط باد و زلزله می باشد، و یکی از راه های تامین سختی و مقاومت، استفاده ازدیوار برشی و نیز بهترین شیوه برای کنترل خیز جانبی ساختمان ها است. یکی از معیارهای طراحی سازه ها، کنترل تغییرمکان جانبی آن ها در برابر بارهای جانبی می باشد که دیوارهای برشی به علت سختی و مقاومت بالا، نقش مهمی در کاهش جابه جایی جانبی سازه در برابر باد و زلزله ایفاء می کند. در این پژوهش به مدل سازی و تحلیل دیوار برشی با استفاده از نرم افزار SAFEو ABAQUS و مقایسه اندرکنش خاک و سازه در اثر حضور دیوار برشی در قسمت های تحتانی و فوقانی فونداسیون و تاثیر آن بر نحوه ی نشست ها و میلگرد مصرفی فونداسیون پرداخته شده است. طبق نتایج به دست آمده بهترین آرایش دیوار برشی تحتانی می باشد ، که تاثیر بسزایی در نشست زیر فونداسیون دارد. ولی با توجه به میزان مصرف میلگرد در فونداسیون ها در دیوار برشی زیر فونداسیون نسبت به دیواربرشی روی فونداسیون مصرف میلگرد بیشتر شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریچهر میرزائی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران
محسن موسیوند
استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبدکاووس، ایران
علیرضا گرایلی
استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبدکاووس، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :