اثر عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک ماهی بر عملکرد رشد و ترکیب بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPU-13-3_014
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1403
چکیده مقاله:
در صنعت پرورش ماهی، استفاده از مکمل های غذایی، از جمله آنزیم ها، به عنوان یک راهبرد حیاتی برای بهبود عملکرد تغذیه ای و رشد مطرح است. این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد. چهار جیره غذایی شامل جیره شاهد (A: بدون آنزیم) و سه جیره حاوی مقادیر مختلف عصاره آنزیمی (B: ۵/۰، C: ۱و D: ۲ گرم در کیلوگرم غذا) همسان از نظر پروتئین و انرژی تهیه شد. نتایج نشان دادن جیره های D وC، به ترتیب بهترین عملکرد رشد را نسبت به سایر جیره های آزمایشی نشان دادند. به طوری که شاخص های افزایش وزن بدن و نرخ رشد روزانه در این جیره ها بطور معناداری از سایر جیره ها بیشتر بود. این جیره ها با کمترین ضریب تبدیل غذایی، به طور معناداری بهترین عملکرد را در مصرف غذا نیز به نمایش گذاشتند. همچنین، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت در جیره D و نرخ بقاء در جیره C بیشترین مقدار را نشان داد اگرچه این تفاوت ها معنادار نبودند. درصد خاکستر در جیره D نیز نسبت به سایر جیره ها به طور معناداری بیشتر بود. به ترتیب جیره های D وC، به طور معنی داری باعث افزایش نسبت کارایی پروتئین و نسبت کارایی چربی شدند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که استفاده از ۲ گرم در کیلوگرم عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک می تواند به بهبود عملکرد رشد و تغذیه ای بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان کمک کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پوریا حشمت زاد
نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری تخصصی گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
عبدالمجید حاجی مرادلو
استاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
عباس زمانی
دانشیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران.
هادی چراغی
استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :