یک طرح نوین تولید کلید لایه فیزیکی مبتنی بر فاز کانال برای ارتباطات همتا به همتا
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 82
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-21-3_006
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1403
چکیده مقاله:
در بین روش های برقراری امنیت لایه فیزیکی، تولید کلید مخفی به دلیل ویژگی ها و قابلیت های مطلوبی که دارد، برای شبکه های نسل ششم (۶G) کارآمد است. به طور خاص، می توان از طرح های مبتنی بر مولدهای تصادفی محلی برای تولید کلید مخفی با نرخ بالا استفاده کرد. یکی از این طرح ها، طرح تزریق فاز تصادفی است که در آن سیگنال های کاوش کانال با فاز تصادفی بین طرفین ارتباط (آلیس و باب) مبادله می شود. در این مقاله، یک طرح نوین تولید کلید مبتنی بر ارسال سیگنال های کاوش کانال با فاز تصادفی گسسته و برای ارتباطات همتا به همتا پیشنهاد می دهیم. بدین منظور، ضمن معرفی روش های کوانتیزاسیون، در طرح پیشنهادی، از روش ساده و کاربردی "کوانتیزاسیون با نواحی محافظ (GB)" برای استخراج کلید استفاده می شود. همچنین برخلاف بسیاری از مطالعات صورت گرفته شده، فرض می کنیم که کانال قانونی از هم پاسخی ضعیف رنج می برد و نویز نیز بر فاز دریافتی آلیس و باب اثرگذار است. برای چنین سناریویی، روابطی برای نرخ عدم تطبیق کلید (KMR) و نیز نرخ دور ریزی کلید (KDR) به ازای هر کاوش کانال ارائه می دهیم. اگرچه افزایش محدوده GB، معیار KMR را کاهش می دهد، اما طول دنباله کلید خام نیز کوتاه می گردد. به منظور ارزیابی تاثیر GB بر روی کارایی طرح تولید کلید پیشنهادی، در این مقاله، نرخ تولید کلید خام تعریف شده و محاسبه می گردد. نتایج شبیه سازی موید روابط تحلیلی بوده و برای تعیین توان سیگنال کاوش و محدود GB مفید است.
کلیدواژه ها:
Physical layer secret key generation ، discrete random phase injection ، guard bands ، key disagreement rate ، key discarding rate. ، تولید کلید لایه فیزیکی ، تزریق فاز تصادفی گسسته ، نواحی محافظ ، نرخ عدم تطبیق کلید ، نرخ دور ریزی کلید.
نویسندگان
محمدرضا کشاورزی
۱ICT Research Institute, Iran Telecommunication Research Center (ITRC), Tehran, Iran
علی کوهستانی
Faculty of Electrical and Computer Engineering, Qom University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :