بررسی جایگاه جغرافیای پزشکی در توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر تدویناستراتژی برای سلامت افراد (مطالعه موردی : منطقه سبزکوه استان چهارمحال وبختیاری)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 159
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TCACONF14_030
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1403
چکیده مقاله:
امروزه جغرافیای پزشکی شاخه ای از جغرافیای انسانی است و مفهوم اکوتوریسم تنها به مسافرت نواحی طبیعی دست نخورده معنیپیدا نمیکند بلکه نوعی از گردشگری است که علاوه بر تعامل با جاذبه های طبیعی با زندگی و هنجارهای اجتماعی در تعامل است.بنابراین یکی از بزرگ ترین و متنوع ترین صنایع دنیا مسافرت و گردشگری است. منطقه سبزکوه در استان چهارمحال و بختیاری بهدلیل عدم آگاهی عمومی مردم و کمبود تسهیلات برای معرفی جاذبه های درمانی این منطقه می تواند موجب کم رونقی گردشگریدر این منطقه باشد ؛ از این رو پژوهش حاضر به بررسی جایگاه جغرافیای پزشکی در توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر سلامتافراد در منطقه سبزکوه پرداخته است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده و از تکنیک SWOT برای تدوین راهبردها و از ماتریسQSPM برای اولویت بندی راهبردهای انتخابی استفاده شده است. داده های این پژوهش با استفاده از تکمیل تعدادی پرسشنامهتوسط مدیران حوزه گردشگ ری استان چهارمحال و بختیاریگردآوری شده است. بر اساس نتایج حاصل ا ز ارزیابی عوامل داخلی وخارجی گردشگری سلامت در منطقه سبزکوه مشاهده می شود که صنعت گردشگری این منطقه دچار ضعف می باشد و واکنشمناسبی نسبت به عوامل خارجی نداشته است. همچنین پس از شناسایی و اولویت بندی راهبردها با استفاده از ماتریس QSPMمشخص شد، در موقعیت تدافعی می توان با تدوین راهبردها به تغییر وضعیت کنونی و افزایش بهره وری از ظرفیت های گردشگریمنطقه سبزکوه دست یافت. بنابراین در ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی صنعت گردشگری، به ترتیب راهبردهایی مانند " ایجادشرایط مناسب برای تشویق و ترغیب سرمایه گذاری خصوصی در بخش گردشگری منطقه سبزکوه و" امکانات و زیرساخت هایگردشگری در منطقه )نظیر هتل ها، اقامتگاه ها و.. " ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه نظری
دانش آموخته دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی،دانشگاه تبریز، تبریز، ایرا ن
زهرا بختیار کودئینی
دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هوا شناسی،گروه جغرافیا، دانشکده ادبیات، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرا ن
ولی یوسفی
دانش آموخته دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران