سال انتشار: 1392
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
کد COI مقاله: COLIMACONF01_025
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,101
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل بارش و بررسی دوره های مرطوب کوتاه مدت ایرانشهر با استفاده از مدل زنجیره مارکف
چکیده مقاله:
در این پژوهش که بارش منطقه ایرانشهر را در بر می گیرد ، روزه های بارش 0/1 میلیمتر و بیشتر ایستگاه سینوپتیک ایرانشهر در دوره آماری 1385-1359 بررسی شده است. ابتدا مقدار بارش ماهانه ، فصلی و سالانه در طی دوره آماری و بعد فراوانی روزهای بارانی بر اساس تداوم 1 تا 7 روزه و فراوانی هر کدام از توالی ها به صورت مجزا مطالعه گردید . سپس بر اساس مدل زنجیره مارکف احتمال وقوع هر یک از توالی ها به صورت ماهانه و فصلی محاسبه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که : مقدار بارش : با بررسی میانگین یک دوره آماری 27 ساله بارش برای شهرستان مورد مطالعه ؛در می یابیم که متوسط بارندگی سالیانه این شهرستان 108 میلیمتر و انحراف معیار بارش سالیانه به میزان 73/14 بوده است. بر این اساس بیشترین بارشها به لحاظ ماهیانه مربوط به بهمن بوده است . بیشترین بارندگی فصلی در شهرستان ایرانشهر مربوط بهفصل زمستان می باشد .کم بارش ترین ماههای سال به قاعده رایج این اقلیم در پاییز و تابستان مشاهده می شود . مهرماه با متوسط 1.5 میلیمتر بارندگی خشکترین ماه سال و ماههای شهریور و آبان هر کدام با 1.7 و 2.5 میلیمتر بارندگیبه ترتیب دومین و سومین ماه خشک از لحاظ بارندگی می باشد . و ماههای تیر و مرداد با توجه به اینکه در فصل تابستان قرار دارند به علت نفوذ توده هوای موسمی از طرف شرق که غالبا با بارش های رگباری و شدید توام می باشند باعث شده است که میانگین بارندگی در فصل تابستان بیشتر از میانگین بارش در فصل پاییز باشد ، در ضمن حداکثر بارندگی روزانه ( 24 ساعته ) در طی دوره اماری مربوط به فصل تابستان که در تیر 1373 حادث شده است . در بررسی فراوانی روزهای بارانی حداکثر فراوانی روزهای بارانی با 42 روز وحداقل آن با 3 روز در سال می باشد . اسفند بیشترین فراوانی ، مهر و شهریور کمترین فراوانی روزهای بارانی را دارند . از نظر فراوانی روزهای بارندگی زمستان فصل مرطوب وتابستان فصل خشک منطقه می باشد .از مقایسه فراوانی توالی های پیش بینی شده با فراوانی توالی های مشاهده شده دقت مدل زنجیره مارکف را در پیش بینی توالی های مرطوب در منطقه ایرانشهر که هم در فصل سرد سال و هم در فصل گرم سال از بارش ناهماهنگی برخردار می باشد ، نشان داد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا COLIMACONF01_025 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/209206/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قادری زه، خالد و طاوسی، تقی و خسروی، محمود و اسمعیل زائی، ناهید،1392،تحلیل بارش و بررسی دوره های مرطوب کوتاه مدت ایرانشهر با استفاده از مدل زنجیره مارکف،نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی،کرمان،https://civilica.com/doc/209206
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، قادری زه، خالد؛ تقی طاوسی و محمود خسروی و ناهید اسمعیل زائی)
برای بار دوم به بعد: (1392، قادری زه؛ طاوسی و خسروی و اسمعیل زائی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- گیاه پالایی فلزات سنگین
- ارزیابی سلامت گیاه در خاک های آلوده به عناصر سنگین با هدف پالایش سبز خاک
- مفهوم مدیریت سبز در فرآیند مدیریت پروژه
- اثرات بیکاری بر بروز آسیب های اجتماعی خانواده
- شناسایی ارتباط میان جو سازمانی و نوآوری کارکنان سازمان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- پس پردازش دینامیکی تغییرات اقلیمی خراسان رضوی
- تاثیر سرمایه اجتماعی بر آسیب پذیری ناشی از وقایع حدی در سیستم های آبی
- اثر انسو بر روی تغییرات دمای زمستان در استان تهران
- بررسی خشکسالی هیدرولوژیکی حوضه آبریز تبریز بر اساس شاخص SDI
- Climate change impact on spatial and temporal distribution of precipitation in Iran
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.