سال انتشار: 1391
محل انتشار:
همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی
کد COI مقاله: ISCCONFERENCE01_051
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,009
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین مقایسه ای سیاست اقتصاد مقاومتی با سایر مکاتب اقتصادی
چکیده مقاله:
در دوران جهان دو قطبی دو گزاره اقتصادی در جهان شکل گرفت که در این میان بلوک شرق نظام اقتصادی سوسیالیستی و بلوک غرب نظام اقتصادی لیبرالی را برگزیدند نظام اقتصادی سوسیال که مبتنی بر الگوی مارکسیسم شکل گرفته بود با فروپاشی شوروی به شکست انجامید. نظام لیبرالی هر چند با بحرانهای متعددی مواجه گردید اما در هر مرحله از بحران توانست خود را باز تولید نماید نظام اقتصادی لیبرال در ابتدا با الگوی آدم اسمیت تحت عنوان مکتب کلاسیک شکل گرفت و پس از بحران اول مکتب نئو کلاسیک ها و پس از آن هم مکتب نهاد گرایی را شکل داد . این نظام اقتصادی در هر مرحله گامهای بسیار کوچک در جهت تحقق عدالت اجتماعی بر داشت، اما با تمام این تفاسیر مکاتب موجود اقتصادی نتوانستند الگوی موفق در جامعه جهانی باشند . روی آوردن مکتب لیبرالی به سیاست ریاضت اقتصادی و همچنین شکل گیری جنبش والستریت خود بهترین شاهد این مدعا است. چرا که در بحران اقتصادی اخیر ، شعار های اعتراضی به اصل نظام لیبرال است که قبلا چنین سابقه ای نداشته و در نقطه مقابل جنبش اعتراضی علاقه ای به شعار های اقتصاد سوسیالیستی نیز نشان نمی دهد از این رو باید گفت که مکاتب اقتصادی موجود به بن بست رسیده است. با عنایت به این موضوع و لزوم عبور از مکاتب اقتصادی موجود می توان مکتب اقتصاد مقاومتی را که مبتنی بر الگو ها و مولفه های اقتصاد اسلامی است را مطرح نمود.اقتصاد مقاومتی همانند سایر مکاتب اقتصادی دارای چرخه تولید ، توزیع و مصرف است که در حوزه تولید به تولید دانش بنیان وکار همه آحاد جامعه و نگاه به امر تولید بعنوان امر مقدس نظر دارد و در زمینه توزیع تلاش می کند تا با بکار بردن مکانیسم هایی از احتکار ، گران فروشی ، و رقابت برای فروش بالاتر و دروغ پردازی در فروش جلوگیری نماید و در حوزه مصرف به عدم اسراف (مخالف نظام لیبرال) و تبذیر (مخالف ریاضت اقتصادی) تا کید می نماید. هر چند که اقتصاد مقاومتی در نقطه شروع بعنوان ابزاری برای برون رفت از تحریم های فلج کننده غرب علیه ایران بوده اما ظرفیت تبدیل شدن به یک مکتب را دارد . در واقع اقتصاد مقاومتی تلاش می کند با به کار گیری مولفه های فوق گام های موثری در جهت تحقق عدالت اجتماعی در جهان امروز بردارد. بنابراین اقتصاد مقاومتی ضمن تاکید بر مالکیت خصوصی ، کار و تولید را امری مقدس تلقی نموده و ترویج علم را یکی از بنیانهای تداوم پیشرفت می داند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ISCCONFERENCE01_051 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/207749/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ملک علیپور، غلامرضا و پورپیر، محمد،1391،تبیین مقایسه ای سیاست اقتصاد مقاومتی با سایر مکاتب اقتصادی،همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی،رشت،https://civilica.com/doc/207749
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، ملک علیپور، غلامرضا؛ محمد پورپیر)
برای بار دوم به بعد: (1391، ملک علیپور؛ پورپیر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- بیانات رهبری معظم انقلاب در دیدار دانشجویان با ایشان17/5/91 ...
- بیانات رهبر معظم انقلاب دردیدار کارگزاران نظام91/5/3 ...
- بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از پژوهشگران و ...
- تفضلی، فریدون؛ تاریخ عقاید اقتصادی (از افلاطون تادوره معاصر)، تهران، ...
- تفضلی، فریدون؛ تاریخ عقاید اقتصادی (از افلاطون تا دوره معاصر)، ...
- حجت السلام آقا نظری، مجموعه مقالات چهارمین همایش دوسالانه اقتصاد ...
- خلیلیان، محمد جمال، شاخصه های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام، ...
- دادگر، یدالله؛ تاریخ تحولات اندیشههای اقتصادی، قم، انتشارات دانشگاه مفید، ...
- رزمی، سیدعلیاکبر؛ نظامهای اقتصادی، مشهد، موحد، 1372، چاپ اول، ...
- سایت بانک مرکزی -معاونت آمار و بودجه ...
- قدیری اصلی، باقر؛ سیر اندیشه اقتصادی، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ...
- عیوضلو، حسین، مجموعه مقالات چهارمین همایش دوسالانه اقتصاد اسلامی: مقاله، ...
- هادوی نیا، علی اصغر، معنویت و اقتصاد، کانون اندیشه جوان، ...
- مورگوس، اسپرو؛ آشنایی با مکاتب اقتصادی: مکتب نئوکلاسیک، سیدحسین میرجلیلی، ...
- گرجی، ابراهیم و مدنی، شیما؛ بررسی و ارزیابی سیر تحول ...
- نمازی، حسین؛ نظامهای اقتصادی، تهران، شرکت سهامی انتشار، 1387، چاپ ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی ارتباط ملی گرایی مصرفی دانش آموزان دختر مقاطع راهنمایی و متوسطه شهر دیهوک با نگرشهای مذهبی دانش آموزان و ملی گرایی مصرفی معلمان ایشان
- معرفی آب مجازی و تعیین الگوی کشت با اعمال اثر آب مجازی براساس سه دیدگاه اقتصادی، عملکرد واحد محصول و عملکرد انرژی مطالعه موردی (دشت ارومیه)
- مفهوم اب مجازی و نقش آن د رمدیریت منابع اب و اقتصاد جهانی
- چالش های مدیریت منابع آب ایران در برنامه ششم توسعه کشور
- چشم اندازی به مولفه های اقتصاد مقاومتی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هفت نظریه برای تبیین توسعه فناوری در اقتصاد مبتنی بر دانائی
- فناوری های ارتباطی، اطلاعاتی نوین (NICTs) و ارزش آفرینی در اقتصاد شبکه ای
- اقتصاد مقاومتی ایران در عصر قاجار و نهضت ملی شدن صنعت نفت
- اقتصاد مقاومتی: مفهوم، ضرورت، واقعیت
- نظریه اقتصاد مقاومتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.