پیش بینی مرگ ومیر ۳۰ روزه در بیماران نارسایی قلبی با شوک کاردیوژنیک با استفاده از تنظیم هایپرپارامتر های جنگل تصادفی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-11-1_007
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: نارسایی قلبی یک سندرم کلینیکی است که به دنبال ناهنجاری ساختاری یا عملکردی قلب ایجاد شده و باعث کاهش خون پمپاژ شده یا افزایش فشار داخل قلبی می شود. نارسایی قلبی با شوک کاردیوژنیک یک وضعیت اورژانسی با نرخ مرگ ومیر بالا است که نیازمند تشخیص و درمان فوری است. پیش بینی دقیق مرگ ومیر ۳۰ روزه در این بیماران برای ارائه مراقبت های به موقع و نجات جان بیماران حیاتی است. این مطالعه به بهینه سازی الگوریتم جنگل تصادفی با تنظیم هایپرپارامترها برای پیش بینی دقیق تر مرگ ومیر ۳۰ روزه بیماران نارسایی قلبی با شوک کاردیوژنیک می پردازد.
روش کار: این تحقیق از داده های ۲۰۱ بیمار قلبی بالای ۱۸ سال که در بیمارستان روحانی بابل در سال ۱۳۹۹ دچار شوک کاردیوژنیک شده اند، استفاده می کند. ۳۴ ویژگی مانند سن، سابقه جراحی قلب باز، pH، لاکتات، دیابت و غیره مورد بررسی قرار گرفت و مرگ یک ماهه آن ها از طریق تماس تلفنی پیگیری شد.
یافته ها: نتایج نشان داد با افزایش سن (بیش از ۵۷ سال)، کاهش pH (کمتر از ۳/۷) و افزایش لاکتات (بیش از ۲)، خطر مرگ ۳۰ روزه افزایش می یابد. با تنظیم بهینه هایپرپارامترهای الگوریتم جنگل تصادفی (۱۰۰۰ ntree= و mtry= ۱۴)، دقت پیش بینی از ۶۶/۰% به ۸/۷۱% ارتقاء یافت.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که دقت الگوریتم جنگل تصادفی وابسته به هایپرپارامترها است و با بهینه کردن این پارامترها می توان پیش بینی دقیق تری از مرگ ومیر بیماران نارسایی قلبی با شوک کاردیوژنیک داشت. این الگوریتم با بهینه سازی مناسب، می تواند ابزاری کارآمد برای تشخیص زودهنگام بیماران در معرض خطر و ارائه خدمات درمانی به موقع باشد.
کلیدواژه ها:
Heart Failure ، Cardiogenic Shock ، Random Forest ، Hyperparameter Tuning ، Mortality prediction ، نارسایی قلبی ، شوک کاردیوژنیک ، جنگل تصادفی ، تنظیم هایپرپارامتر ، پیش بینی مرگ ومیر
نویسندگان
شیوا کنعانی
Ph.D. Student in Industrial Engineering, Mazandaran University of Science and Technology, Babol, Iran
ایرج مهدوی
Professor, Department of Industrial Engineering, University of Science and Technology of Babol, Babol, Iran
نغمه ضیایی
Assistant Professor, Department of Cardiology, Fellowship of Heart Failure and Transplantation, Babol University of Medical Sciences, Rouhani Hospital Research Center, Babol, Iran
باقر رحیم پورکامی
Assistant Professor, Department of Computer Engineering, University of Science and Technology of Babol, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :