تاثیر پارامترهای ژئومکانیکی توده سنگ بر طراحی انفجار معادن روباز
محل انتشار: دومین همایش منطقه ای مهندسی معدن
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,023
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCME02_013
تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1385
چکیده مقاله:
بطور کلی خواص فیزیکی و ژئومکانیکی توده سنگ در ارتباط با پارامترهای گوناگون طراحی عملیات انفجار معادن سطحی و بخصوص خرج ویژه می باشند. بنابراین با در نظر گرفتن این خواص و شرایط ژئومکانیکی ناحیه طراحی الگوی خرج گذاری و آرایش چالها دقیق تر خواهد شد.
بین خرج ویژه و وزن مخصوص سنگ یک رابطه منطقی وجود دارد. بصورتی که در بیشتر موارد با افزایش وزن مخصوص سنگ مقدار خرج ویژه نیز اضافه خواهد شد.
شرایط ژئومکانیکی ناحیه بطور کلی وخواص فیزیکی و ژئومکانیکی توده سنگ به طور خاص، تاثیر زیادی بر طراحی الگوی حفاری و آتشباری و بخصوص تعیین ضخامت بار سنگ دارند، بنابراین در نظر گرفتن این خواص حرکتی مثبت در جهت دستیابی به الگوی بهینه می باشد.
از انجا که خواص فیزیکی و ژئومکانیکی توده سنگ نشان دهنده وضعیت، حالت و رفتار سنگ می باشند در نتیجه در نظر گرفتن این خواص در حقیقت وارد نمودن شرایط طبیعی توده سنگ در طراحی ها است. به این ترتیب ضرورت در نظر گرفتن خواص فیزیکی و ژئومکانیکی توده سنگ در طراحی الگوی حفاری و آتشباری روشن شده و توصیه می شود برای بهینه سازی الگو و کاهش هزینه های استخراج، مورد استفاده قرار گیرند.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :