وضعیت ایمنی پارک های شهری در ایران: مرورنظام مند
محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 780
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-17-3_001
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: به منظور پیشگیری و کاهش آسیب ها هنگام استفاده از امکانات پارک ها، تامین ایمن این فضاهای عمومی که تاثیر زیادی که بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی و پایداری اجتماعی شهری دارد، ضرورت دارد. لذا این مطالعه با هدف، بررسی ایمنی پارک ها در شهرهای ایران انجام شد.مواد و روش ها: این یک مطالعه مرور نظام مند است که از طریق جستجو در پایگاه های داده بین المللی Scopus, PubMed , web of sciences و پایگاه های علمی بومی شامل civilica، SID و Magiran و در نهایت استفاده از موتور جستجوی در Google Scholar تا آگوست ۲۰۲۰ انجام گرفت. معیارهای ورود شامل مقالات کامل به زبان های انگلیسی و فارسی بود. واژه های کلیدی شامل "پارک شهری"، "زمین بازی"، "ایمنی" و " ایران" بود. همچنین سایر اطلاعات به دست آمده از این مطالعات با استفاده از پرسشنامه های جمع آوری شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: ۲۱ مطالعه معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. نتایج مطالعات انجام شده نشان داد که شاخص های ایمنی در پارک های کلان شهرها از وضعیت ضعیف تا متوسطی برخوردار است. در سایر شهرها شاخص های ایمنی و سلامت در مطالعات ضعیف گزارش شده است. تجهیزات بازی کودکان نیز با استانداردهای ایمنی فاصله دارد. روشنایی پارک ها نیز مطلوب نبوده است و از لحاظ دسترسی فیزیکی متناسب با نیاز معلولین و کلیه سنین کودکان طراحی نشده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه باید برای پیشگیری از بروز صدمات و آسیب های ناشی از بازی در پارک ها مسائل ایمنی در برنامه ریزی محیطی مدنظر قرارگیرد. توصیه می شود موارد مربوط به ایمنی کودک، تجهیزات بازی و بهداشت و ایمنی محیط، مورد توجه قرار گیرد.مقدمه: به منظور پیشگیری و کاهش آسیب ها هنگام استفاده از امکانات پارک ها، تامین ایمن این فضاهای عمومی که تاثیر زیادی که بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی و پایداری اجتماعی شهری دارد، ضرورت دارد. لذا این مطالعه با هدف، بررسی ایمنی پارک ها در شهرهای ایران انجام شد. مواد و روش ها: این یک مطالعه مرور نظام مند است که از طریق جستجو در پایگاه های داده بین المللی Scopus, PubMed , web of sciences و پایگاه های علمی بومی شامل civilica، SID و Magiran و در نهایت استفاده از موتور جستجوی در Google Scholar تا آگوست ۲۰۲۰ انجام گرفت. معیارهای ورود شامل مقالات کامل به زبان های انگلیسی و فارسی بود. واژه های کلیدی شامل "پارک شهری"، "زمین بازی"، "ایمنی" و " ایران" بود. همچنین سایر اطلاعات به دست آمده از این مطالعات با استفاده از پرسشنامه های جمع آوری شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: ۲۱ مطالعه معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. نتایج مطالعات انجام شده نشان داد که شاخص های ایمنی در پارک های کلان شهرها از وضعیت ضعیف تا متوسطی برخوردار است. در سایر شهرها شاخص های ایمنی و سلامت در مطالعات ضعیف گزارش شده است. تجهیزات بازی کودکان نیز با استانداردهای ایمنی فاصله دارد. روشنایی پارک ها نیز مطلوب نبوده است و از لحاظ دسترسی فیزیکی متناسب با نیاز معلولین و کلیه سنین کودکان طراحی نشده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه باید برای پیشگیری از بروز صدمات و آسیب های ناشی از بازی در پارک ها مسائل ایمنی در برنامه ریزی محیطی مدنظر قرارگیرد. توصیه می شود موارد مربوط به ایمنی کودک، تجهیزات بازی و بهداشت و ایمنی محیط، مورد توجه قرار گیرد.
نویسندگان
مریم فیض عارفی
- گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
نصیر امانت
- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران. - دپارتمان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.
محسن پورصادقیان
- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران. - مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :