بررسی تاثیر ۶ هفته ای تمرینات مقاومتی بر سطوح سرمی آیریزین، پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز زنان یائسه با اضافه وزن: کارآزمایی بالینی تصادفی
محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 17، شماره: 4
سال انتشار: 780
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 50
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-17-4_002
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: آیریزین مایوکینی است که در پاسخ به ورزش، از عضله اسکلتی ترشح می شود. یافته های جدید پیشنهاد می کند که ممکن است آیریزین نقش مهمی در متابولیسم استخوان داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ۶ هفته تمرین مقاومتی بر آیریزین، پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز سرم زنان داری اضافه وزن یائسه است.مواد و روش ها: ۲۴ زن یائسه دارای اضافه وزن (۳۰/۲ ± ۸۷/۵۱ سال، ۸۰/۰±۵۹/۲۸کیلوگرم بر مترمربع) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی به تعداد مساوی قرار گرفتند. گروه تجربی ۶ هفته، هفته ای ۳ جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت برنامه تمرین مقاومتی با شدت ۶۰ تا ۷۵% یک تکرار بیشینه را اجرا کرد. ۲۴ ساعت قبل از شروع تمرین و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه گیری خونی در حالت ناشتا برای ارزیابی آیریزین، پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد ۶ هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنادار آیریزین (۰۴/۰=P) و پاراتورمون (۰۳۴/۰=P) زنان دارای اضافه وزن یائسه می شود اما بر مقدار آلکالین فسفاتاز تاثیر معناداری ندارد. همچنین بین آیریزین با پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز رابطه معناداری مشاهده نشد.نتیجه گیری: به نظر می رسد که می توان از تمرینات مقاومتی برای بهبود مقدار آیریزین و برخی شاخص های متابولیسم استخوانی در زنان دارای اضافه وزن یائسه استفاده کرد. با توجه به افزایش آیریزین و پاراتورمون بعد از ورزش، ممکن است آیریزین یکی از رابط های بین متابولیسم استخوان و فعالیت بدنی باشد.مقدمه: آیریزین مایوکینی است که در پاسخ به ورزش، از عضله اسکلتی ترشح می شود. یافته های جدید پیشنهاد می کند که ممکن است آیریزین نقش مهمی در متابولیسم استخوان داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ۶ هفته تمرین مقاومتی بر آیریزین، پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز سرم زنان داری اضافه وزن یائسه است. مواد و روش ها: ۲۴ زن یائسه دارای اضافه وزن (۳۰/۲ ± ۸۷/۵۱ سال، ۸۰/۰±۵۹/۲۸کیلوگرم بر مترمربع) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی به تعداد مساوی قرار گرفتند. گروه تجربی ۶ هفته، هفته ای ۳ جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت برنامه تمرین مقاومتی با شدت ۶۰ تا ۷۵% یک تکرار بیشینه را اجرا کرد. ۲۴ ساعت قبل از شروع تمرین و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه گیری خونی در حالت ناشتا برای ارزیابی آیریزین، پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد ۶ هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنادار آیریزین (۰۴/۰=P) و پاراتورمون (۰۳۴/۰=P) زنان دارای اضافه وزن یائسه می شود اما بر مقدار آلکالین فسفاتاز تاثیر معناداری ندارد. همچنین بین آیریزین با پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز رابطه معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که می توان از تمرینات مقاومتی برای بهبود مقدار آیریزین و برخی شاخص های متابولیسم استخوانی در زنان دارای اضافه وزن یائسه استفاده کرد. با توجه به افزایش آیریزین و پاراتورمون بعد از ورزش، ممکن است آیریزین یکی از رابط های بین متابولیسم استخوان و فعالیت بدنی باشد.
نویسندگان
فرناز بنی طالبی دهکردی
- کارشناس ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
اکرم جعفری
- استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :