بررسی فراوانی اپیستاکسی و نتایج تامپون گذاری قدامی و خلفی با و بدون سرجی سل در بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های کامکار عرب نیا استان قم
محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 782
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 67
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-19-1_002
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: اپیستاکسی به خونریزی از حفره بینی یا نازوفارنکس گفته می شود که مشکل شایع در بسیاری از افراد به شمار می رود. هرچند اپیستاکسی معمولا خود به خود محدود شونده است، اما در برخی موارد همچون بیماران سالمند یا افراد مبتلا به بیماری زمینه ای، می تواند تهدید کننده حیات باشد.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس بر روی ۲۲۶ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان کامکار و عرب نیا دانشگاه علوم پزشکی قم با شکایت اپیستاکسی مراجعه کرده بودند انجام شد. داده ها با استفاده از چک لیستی که شامل اطلاعات دموگرافیک و اقدامات انجام شده بود جمع آوری شد که بعد از جمع آوری وارد SPSS شده و با کمک آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.نتایج: بیشتر بیماران با تشخیص نهایی، علل لوکال (محدود به بینی و بدون بیماری زمینه ای) بودند (۱۱۷ نفر (۸/۵۱%)). در بررسی آماری بین تزریق پک سل با تعبیه سرجی سل (۰۰۱/۰P<)، تزریق پک سل با نوع تامپون گذاری (قدامی یا قدامی- خلفی یا درمان دیگر) (۰۰۵/۰P=)، بین جنسیت با تعبیه سرجی سل (۴۸/۰P=)، بین سن و تعبیه سرجی سل (۰۰۱/۰P<)، سن و نوع تامپون گذاری (۰۰۲/۰P<)، سن و علت مراجعه (۰۰۱/۰P<) رابطه معنی داری وجود داشت ولی بین جنسیت با نوع تامپون گذاری (۵۱۱/۰P=) رابطه معنی دار وجود نداشت.نتیجه گیری: با توجه به وجود رابطه معنادار بین متغیرها و کاهش میزان دفعات مراجعه در بیمارانی که سرجی سل تعبیه شده است و احتمال دریافت پک سل در موارد شدید، اقدام مناسب و حیاتی در جهت بهبود بیماران و در صورت امکان تعبیه سرجی سل توصیه می شود.مقدمه: اپیستاکسی به خونریزی از حفره بینی یا نازوفارنکس گفته می شود که مشکل شایع در بسیاری از افراد به شمار می رود. هرچند اپیستاکسی معمولا خود به خود محدود شونده است، اما در برخی موارد همچون بیماران سالمند یا افراد مبتلا به بیماری زمینه ای، می تواند تهدید کننده حیات باشد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس بر روی ۲۲۶ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان کامکار و عرب نیا دانشگاه علوم پزشکی قم با شکایت اپیستاکسی مراجعه کرده بودند انجام شد. داده ها با استفاده از چک لیستی که شامل اطلاعات دموگرافیک و اقدامات انجام شده بود جمع آوری شد که بعد از جمع آوری وارد SPSS شده و با کمک آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بیشتر بیماران با تشخیص نهایی، علل لوکال (محدود به بینی و بدون بیماری زمینه ای) بودند (۱۱۷ نفر (۸/۵۱%)). در بررسی آماری بین تزریق پک سل با تعبیه سرجی سل (۰۰۱/۰P<)، تزریق پک سل با نوع تامپون گذاری (قدامی یا قدامی- خلفی یا درمان دیگر) (۰۰۵/۰P=)، بین جنسیت با تعبیه سرجی سل (۴۸/۰P=)، بین سن و تعبیه سرجی سل (۰۰۱/۰P<)، سن و نوع تامپون گذاری (۰۰۲/۰P<)، سن و علت مراجعه (۰۰۱/۰P<) رابطه معنی داری وجود داشت ولی بین جنسیت با نوع تامپون گذاری (۵۱۱/۰P=) رابطه معنی دار وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به وجود رابطه معنادار بین متغیرها و کاهش میزان دفعات مراجعه در بیمارانی که سرجی سل تعبیه شده است و احتمال دریافت پک سل در موارد شدید، اقدام مناسب و حیاتی در جهت بهبود بیماران و در صورت امکان تعبیه سرجی سل توصیه می شود.
نویسندگان
صبا مومنی
- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
نرگس علیزاده
- استادیار گوش و حلق و بینی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :