سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 85

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF17_003

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403

چکیده مقاله مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس

مولتیپل اسکلروزیس : (MS) Muliple Sclerosisیک بیماری مزمن تخریب غاف میلین است که سبب کاهش کیفیت زندگی در بیماران می شود. ما به دنبال راه حلی غیر دارویی برای افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتا هستیم،از انجا که نظام بهداشت جهانی به سمت نظام مراقبتی و پیشگیری رفته است، از این رو راه حل ها باید غیر دارویی ف پیشگیرانه و کم هزینه باشد، تا برای عموم بیماران قابل اجرایی باشد. تمرینات ورزشی از جمله موضوعاتی هست که ، پژوهشگران در بهبود کیفیت زندگی بیماران ۱MSبه کار برده اند، همچنین اغلب بیماران مولتیپل اسکلروزیس به دلیل کاهش کیفیت زندگی در نتیجه درگیر انواع بیماری های روانی از جمله افسردگی خواهند شد. که ما به دنبال بررسی تاثیر تمرین ورزشی بر روی این دو شاخصه در بیماران MSهستیم.هدف حاضر مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس بودموارد و روش هادر این پژوهش بررسی مقالات ۵ سال اخر از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ انجام گرفته که با سرچ کلید واژه های ( ورزش + مولتیپل اسکلروزیس ، کیفیت زندگی + مولتیپل اسکلروزیس ، موالتیپل اسکلروزیس ،افسردگی + مولتیپل اسکلروزیس ) در پایگاه های Google scholar, SID, و دیگر پایگاه های داخل و خارج مجموعا به ۳۱۲ مقاله مرتبط با کلید واژه ها شدیم . که مقالات را مورد بررسی قرار دادیم .نتیجه گیری:اگر بخواهیم کل پژوهش انجام شده را به اختصار بگوییم ،باید بگویم که : ورزش و تمرینات ورزشی موجب افزایش آمادگی جسمی ، اعتماد به نفس در فرد می شود ، و فرد به جای پشتوانه عاطفی ، به خود باوری و استقلال فردی بالایی دست می یابد ، و درنتیجه در زندگی به کسی در انجام کار های روزمره خود نیاز نخواهد داشت و این فاکتور ها موجب افزایش کیفیت زندگی در آنها خواهد شد.همچنین نتایج سرچ ها نشان داد تحقیقات و مقالات بسیار محدود در زمینه تاثیر ورزش بر روی افسردگی در بیماران اسکلروزیس است و در این زمینه ضعف بسیاری وجود دارد ، امید است در مقالات آینده به بحث تاثیر ورزش بر شاخصه افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس پرداخته شود .

کلیدواژه های مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس:

نویسندگان مقاله مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس

عظیم حاجی زاده

کارشنا سی پرستاری ، دانشکده پرستاری تربت جام ، دانشگاه علوم پزشکی تربت جام ، تربت جام، ایرا ن

شادی پاپی

دانشجو ی کارشنا سی ارشد پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی جند یشاپور ، اهواز، ایرا ن

مقاله فارسی "مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس" توسط عظیم حاجی زاده، کارشنا سی پرستاری ، دانشکده پرستاری تربت جام ، دانشگاه علوم پزشکی تربت جام ، تربت جام، ایرا ن؛ شادی پاپی، دانشجو ی کارشنا سی ارشد پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی جند یشاپور ، اهواز، ایرا ن نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی هفدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تمرین ورزشی ، مولتیپل اسکلروزیس ، کیفیت زندگی ، افسردگی هستند. این مقاله در تاریخ 16 مرداد 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 85 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مولتیپل اسکلروزیس : (MS) Muliple Sclerosisیک بیماری مزمن تخریب غاف میلین است که سبب کاهش کیفیت زندگی در بیماران می شود. ما به دنبال راه حلی غیر دارویی برای افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتا هستیم،از انجا که نظام بهداشت جهانی به سمت نظام مراقبتی و پیشگیری رفته است، از این رو راه حل ها باید غیر دارویی ف پیشگیرانه و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مروری بر تاثیر تمرین ورزشی بر روی کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.