مدیریت بحران و ارائه الگوی اسکان موقت نوین پس از زلزله، در فضای باز چندمنظوره مراکز آموزشی-دانشگاهی (نمونه موردی: دانشگاه شهید بهشتی تهران
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-14-2_007
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر بر روی برنامهریزی، مدیریت و طراحی اردوگاه اسکان موقت و نیز طراحی یک واحد سرپناه موقت در زمین ورزشگاه واقع در دانشگاه شهید بهشتی تمرکز دارد. هدف اصلی ارائه الگوی کالبدی اسکان موقت دانشگاه شهید بهشتی تهران پس از زلزله احتمالی با توجه به شرایط کالبدی و غیرکالبدی منطقه یک و زیرساخت های موجود است. در این راستا شناسایی شاخصهای مورد نیاز طراحی از جمله توجه به اقلیم، حمل و نقل آسان و حریم خصوصی افراد مورد اهمیت بوده به بررسی سیستماتیک محل مناسب اردوگاه، مسائل کلیدی اجتماعی پیرامون مالکیت، انعطاف پذیری، برنامه ریزی مدیریت، استفاده اقتصادی از منابع، تواناییهای فنی و در نهایت طراحی مسکن موقت مناسب می پردازد. این اطلاعات تصویر دانش موجود را افزایش می دهند. در نتیجه هدف از نوع کاربردی می باشد. سیستم فرماندهی سانحه، حمل و نقل، نیاز های بهداشتی-رفاهی و سکونتگاه موقت برای دانشجویان در زمین ورزش دانشگاه طراحی شده است؛ همچنین پیشنهاداتی برای آمادگی در مقابل سانحه ارائه شده است.
در پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی و از نوع پیمایشی استفاده شده است که با مصاحبه های کیفی با متخصصین و مشاهده میدانی، بررسی اسناد، متون و مدارک مکتوب تخصصی جمع آوری شده و مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل، بینشی را در خصوص پروژه های اسکان موقت، حمل و نقل و برپایی آن در شرایط پس از سانحه می دهد و با توجه به مسائل اقتصادی، زیست محیطی و روانی ساکنین، و مواردی همچون مکان یابی نوآورانه، انعطاف پذیری، برنامه ریزی هماهنگ و قابلیت استفاده مجدد و استفاده از سرمایه اجتماعی، به طراحی و ارائه الگوی مدنظر می پردازد. همچنین با استفاده از نتایج پژوهش، امکان گسترش زمینه نتایج برای مطالعات موردی دیگر وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مبین قادری
Faculty of Art and Architecture, Kurdistan University, Sanandaj, Iran.
صدف عزت پور
Faculty of Architecture and Urban Planning, Shahid Beheshti University of Tehran, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :