بررسی تاثیر دو هورمون گیاهی 2,4- D و Kin در القای کالوس از مریستم بنه های زعفران زراعی (Crocus sativus L.)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,497
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_487
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
زعفران Crocus sativus L. از خانواده Iridaceae از جمله گیاهان ارزشمند کشور ایران است که به روش غیر جنسی و توسط بنه تکثیر می شود. این روش سنتی همراه با مشکلات عدیده ای همچون گسترش عوامل بیماریزا و عدم یکنواختی گیاهان حاصله است. بنظر می رسد روش های نوین کشت بافت گیاهی مانند جنین زایی رویشی روشی مؤثر برای تکثیر سریع و انبوه بنه های سالم در شرایط آزمایشگاهی باشد. در این پژوهش اثر دو هورمون برونزاد توفوردی 2,4-D و کاینتین Kin به ترتیب در غلظت های 1 ، 2 و 4 میلی گرم در لیتر و 0/5 ، 1 ، 4 و 8 میلی گرم در لیتر در محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ MS بر روی القای کالوس ریز نمونه های مریستم راسی و جانبی بنه های زعفران بررسی شده است. نتایج حاصل نشان داد که بالاترین میزان القای کالوس در محیط MS حاوی 2 میلی گرم در لیتر 2,4-D و 0/5 میلی گرم در لیتر Kin حاصل می گردد و ریز نمونه های حاصله از مریستم راسی در زمان کمتری مقدار کالوس بیشتری نسبت به ریز نمونه های حاصله از مریستم جانبی تولید کردند. کالوس های حاصله برای بررسی فرآیند جنین زایی رویشی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم واحدی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاور
سیامک کلانتری
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه ت
علیرضا سلامی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه ت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :