شناسائی ویروس اسهال ویروسی گاوان BVDV در گاو های شیری گاوداری های صنعتی استان خراسان رضوی با استفاده از الایزا و RT-PCR

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 600

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_347

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

استان خراسان رضوی یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می گردد. نظر به مرز طولانی این استان با دو کشور افغانستان وترکمنستان تشخیص، کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی در این استان بسیار با اهمیت است . بیماری اسهال ویروسی گاوان BVD به وسیله پستی ویروس از خانواده فلاوی ویریده ایجاد می گردد.این ویروس قادر است گاو های آبستن را آلوده کند و بسته به زمان آلودگی موجب بروز علائم مختلف گردد. چنانچه این آلودگی در زمان کمتر از 110 روزگی اتفاق افتد گوساله هائی که بعد ها بدنیا خواهند آمد هیچ گونه علائم بیماری را نخواهند داشت اما آلوده بوده و علاوه بر اینکه ویروس را به میزان زیاد دفع می نماید در نهایت به عنوان دامی با عفونت پایدار PI می باشد. هدف از این مطالعه به دست آوردن میزان شیوع آلودگی گاوهای صنعتی استان خراسان رضوی به ویروس BVD به روشهای الایزا و RT-PCR می باشد.در این مطالعه تعداد 120 نمونه خون از گاو های صنعتی استان جمع آوری شد. پس از جدا سازی سرم،آزمایش شناسائی آنتی ژن با استفاده از کیت الیزای SERELISABVD P80 Ag Mono Indirect(ASBVD6( و نیز آزمایش شناسائی مولکولی ویروس با استفاده از RT-PCR ا نجام گرفت استخراج RNA بوسیله کیت High Pure Viral Nucleic Acid Kit شرکت Roch طبق دستورالعمل انجام شد. ساخت cDNA توسط کیت Accupower RocketScript RT PreMix با استفاده از پرایمر برگشتی UTRR صورت گرفت ودرنهایت قطعه موردنظربوسیله پرایمرهای UTRF وUTRR به روش RT-PCR تکثیریافت و پس از الکتروفورز با استفاده از ژل یک درصد در کنترل مثبت و نیز نمونه مثبت باند 296 bp مشاهده گردید. نتایج نشان داد که با استفاده از هر دو روش الایزا و RT-PCR تنها یک نمونه مثبت مشاهد شد 0/8 درصد همچنین با استفاده از تعیین توالی قطعه مورد نظر درناحیه ΄UTR5 ژنوم ویروس، نتایج مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید زیبایی

عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق

زهرا تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه پیام نورمشهد

محمد رشتی باف

اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی

مریم ترابی

داره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Drew, T. W., Yapp, F. and Paton, J. D., 1999. ...
  • .Sandvik, T. 1999. Laboratory diagnostic investigation for bovine viral diarrhea ...
  • Sung, G. K. and Dubovi, E. .J. 2003. A novel ...
  • Njiro, S. M., Nkosi, C. M., 2009. Detection of the ...
  • نمایش کامل مراجع