مقایسه فعالیت آلفا-آمیلاز گوارشی در دو گونه شته باقلا و شته جالیز با تکنیک الکتروفورز

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 832

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_243

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

دو گونه شته باقلا Aphis fabae و شته جالیز Aphis gossypii از شناخته ترین آفات اکوسیستمهای کشاورزی به شمار میروند که روی بسیاری از گیاهان زراعی و باغی خسارت وارد میکنند. هر دو گونه به طور شدیدی همهجازی و پلیفاژ هستند و در سرتاسر جهان گیاهان را آلوده میکنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت آلفا آمیلاز و مقایسه آن در دو گونه شته باقلا و شته جالیز بود. بنابراین، شته سیاه باقلا بر روی گیاه لوبیا و شته جالیز نیز روی گیاه خیار پرورش داده شدند. پس از یکسان سازی سن، حشرات بالغ انتخاب شده و تعداد 200 عدد از حشرات بالغ هموژنایز شده، و آنزیم آنها استخراج گردید. سنجش فعالیت آلفا -آمیلاز گوارشی با سوبسترای نشاسته ( 1%) انجام گردید. آزمایشات نشان داد که فعالیت آنزیم در دو گونه شته باقلا و شته پنبه به ترتیب برابر 1/246 و 1/225 واحد فعالیت آنزیمی میباشد. pH بهینه فعالیت آنزیم در هر دو گونه برابر هفت بود. دمای بهینه در دو گونه شته نیز با هم شباهت داشت و برای دو گونه شته باقلا و شته جالیز برابر 40 درجه سانتیگراد بدست آمد. زایموگرام آنزیمی برای دو گونه شته باقلا و شته جالیز به وسیله ژل الکتروفورز عمودی و استفاده از نشاسته بعنوان سوبسترا مورد بررسی قرار گرفت و حداقل دو باند از فعالیت آلفا -آمیلاز را نشان داد. اگرچه میزان فعالیت آلفا-آمیلاز گوارشی در شته ها بسیار پایین می باشد ولی آزمایشات نشان دادند که آنزیم آلفا-آمیلاز موجود در شته ها دارای دامنه pH خنثی بوده و دارای دو ایزوزایم می باشد.

نویسندگان

علی درویش زاده

دانشجوی دکتری گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه

قاسم موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی

علیرضا بندانی

استاد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bandani, A. R., Kazzazi, M.. Mehrabadi, M., 2009. Purification and ...
  • Darvishzadeh, _ Bandani. A. R., 2012. Identification and characteriz ation ...
  • Mehrabadi, M., Bandani A. R., 2009. Expressing of digestive amylase ...
  • Lammli, U. K., 1970. Cleavage of structural proteins during the ...
  • نمایش کامل مراجع