مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی Ocimum basilicum دو منطقه استان لرستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 496

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_178

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

از نظر علم تغذیه، آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که مانع فعالیت رادیکال های آزاد شده و از اکسیداسیون آن ها جلوگیری می کنند و با غیر فعال کردن آن ها سلول های بدن را از اثرات مخرب این ترکیبات مصون نگه می دارند. ریحان Ocimum basilicum گیاهی است متعلق به تیره نعناع که در طب سنتی به عنوان داروی ضد عفونی، مسکن به کار رفته است و همچنین برای درمان سردرد، سرماخوردگی، بیماری های تنفسی، نارسایی کلیوی توصیه شده است. هدف از این مطالعه مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی گیاه Ocimum در دو منطقه از استان لرستان است. مواد و روش ها: عصاره هیدروالکلی بخش های هوایی گیاه تهیه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی گیاه با استفاده از 2 و 2 - دی فنیل -1- پیکریل هیدرازیل DPPH اندازه گیری شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی در مناطق الشتر و ازنا به ترتیب برابر با 0/244 ± 0/938 و 0/106 ± 0/633 است که نسبت به هم معنی دار است. 0/05 P< در سیستم DPPH میزان IC50 غلظتی که باعث حذف رادیکال های آزاد به میزان 50 درصد می شود) برای فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی در منطقه الشتر μg /ml 23 ± 533/797 و در منطقه ازنا μg /ml 45 ± 844/813 به دست آمد. نتیجه گیری: فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی Ocimum منطقه الشتر در مقایسه با منطقه ازنا بیشتر است.

کلیدواژه ها:

د Ocimum basilicum عصاره هیدروالکلی ، فعالیت آنتی اکسیدانی

نویسندگان

فاطمه نظری

گروه زیست شناسی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد- ایران

حمزه امیری

گروه زیست شناسی - دانشگاه لرستان- خرم آباد- ایران

حسن احمد وند

مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان - خرم آباد- ا

شاهرخ باقری

گروه بیوشیمی - دانشکده پزشکی - دانشگاه علوم پزشکی لرستان - خرم آباد - ایرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadvand, H., Amiri, H., Ekbatan Hamadani, S., Bagheri, Sh., 2012 ...
  • Amiri, H., 2009, Composition and Antioxidant Activity of the Essential ...
  • Golimovahed, G:, Mehraban Sangtash, M., 2008, Comparison of antiosidat and ...
  • _ _ _ _ _ Laetiporus _ _ _ i ...
  • نمایش کامل مراجع