تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی ناحیهی سیتوکروم b از DNA میتوکندری آهوان جزایر کیش و هنگام
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,276
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_026
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
امروزه حفاظت از تنوع زیستی یک مسئله و نگرانی جهانی است. از آنجایی که ارتباط بین جمعیتها در جزایر محدود میشود، به دلیل عدم امکان تبادل ژنی بین آنها، درون آمیزی افزایش یافته و در دراز مدت خطر نابودی و انقراض جمعیتها نیز افزایش مییابد. در راستای مدیریت این گونه جمعیتها و تداوم زیستمندی آنها بررسی ژنتیکی و روابط تکاملی گونه ضروری به نظر میرسد. پیشرفتهای جدید در زمینه دانش ژنتیک مولکولی فرصت مناسبی را در جهت بررسی ردهبندی گونهها، روابط فیلوژنتیک و تکاملی جمعیتها فراهم کرده است. این گونه اطلاعات در زمینهی تعیین گونهها و اولویتبندی آنها و همچنین تعیین مناطق حفاظتی بسیار مفیدند. در مطالعه حاضر یک چهارچوب فیلوژنتیکی بر اساس آنالیز توالی ناحیه سیتوکروم b از DNA میتوکندریایی تعدادی از نمونههای جمعآوری شده جزایر کیش و هنگام بدست آمده است که میتواند در راستای انجام مطالعات فیلوژنتیکی و تعیین نوع گونهها جهت حفاظت مورد استفاده قرار گیرد. نتایج آنالیزها پس از مقایسه توالیهای بدست آمده با توالیهای موجود در ژن بانک با استفاده از نرمافزار MEGA5 و نهایت رسم درخت فیلوژنتیکی نشان داد که آهوهای جزیره کیش از لحاظ تبارشناسی گونهی آهوی ایرانی Gazella subgutturosa و آهوهای جزیرهی هنگام گونهی جبیر G. bennettii میباشند. با توجه به وجود دو گونهی متفاوت در این جزایر، باید برنامههای حفاظتی جداگانه برای مدیریت جمعیتهای این مناطق اتخاذ نموده و از تبادل آهوهای این جزایر جلوگیری نمود. نتایج بدست آمده از مقایسه تنوع ژنتیکی بین دو جمعیت نشان داد که آهوان جزیره کیش از تنوع هاپلوتیپی بالاتری نسبت به جبیرهای جزیره هنگام برخوردارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه میرزاخواه
دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حمیدرضا رضایی
دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید نادری
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :