بررسی تاثیر کنترل هیجانی و برونگرایی بر شدت اثر رتینوپاتی سروز مرکزی در بیماران توسط الگوریتم منطق فازی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-5-3_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: رتینوپاتی سروز مرکزی یکی از بیماری های چشم است که یکی از ریسک فاکتورهای آن استرس روانی است. هدف این پژوهش مقایسه کنترل هیجانی و برون گرایی در زنان و مردان مبتلا به رتینوپاتی و بررسی رابطه بین این دو متغیر بود. تلاش شد تا با محاسبات منطق فازی، تاثیر نسبی کنترل هیجانی و برون گرایی بر حالت و شدت رتینوپاتی، محاسبه گردد.
روش: این مطالعه از نوع همبستگی بود و پس از انتخاب نمونه به روش در دسترس، با حجم ۵۰ بیمار (۴۰ مرد) از بیمارستان های چشم پزشکی اصفهان، برای گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه کنترل هیجان Roger و Najarian و آزمون پنج عاملی شخصیت استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد بین زنان و مردان تفاوت معناداری از نظر کنترل هیجانی و برون گرایی وجود ندارد. برون گرایی با خرده مقیاس فرعی بازداری هیجانی همبستگی منفی(۰/۳۶-=r و ۰/۰۰۹=P )و با کنترل خوش خیم همبستگی مثبت دارد (۰/۳۸=r و ۰/۰۰۶=P) با توجه به تناظر پارامترهای ورودی و خروجی و تحلیل آنها بر حسب تاثیر بر روی رتینوپاتی توسط الگوریتم منطق فازی، نتیجه چشم گیری در بررسی همبستگی مشاهده شد. نتایج فازی با توجه به تبعیت از قوانین نوشته شده موتور استنتاج فازی بر حسب دو پارامتر ورودی میزان تاثیر بر این بیماری را به صورت خوبی در دسته بندی فازی نمایش داد.
نتیجه گیری: علاوه بر بررسی دو متغیر مهم شخصیتی در رتینوپاتی، الگوریتم فازی مناسبی برای پیش بینی شدت بیماری بر اساس میزان تاثیر بازداری هیجانی و برون گرایی بیماران ارائه و با ارزیابی و اعمال قوانین فازی پیشنهاد شده این میزان تاثیر ارزیابی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام فروزنده
Dept. of Psychology, Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
پویا درخشان برجویی
Ph.D. in Telecommunication Engineering, Assistant Professor, Computer and Electrical Engineering Dept., Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
مژده بهادر زاده
Dept. of General Surgery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :