شناسه زدایی پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین: یک مرور نظام مند
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-4-2_008
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: پرونده الکترونیک سلامت حاوی اطلاعات بالینی زیادی است که برای فعالیت هایی چون پایش بهداشت عمومی، بهبود کیفیت و تحقیقات مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین پرونده الکترونیک سلامت شامل اطلاعات سلامت قابل شناسایی است و همین موضوع اشتراک و استفاده ثانویه از پرونده ها را محدود می کند. شناسه زدایی یکی از رایج ترین روش های حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران است. این مقاله مروری نظام مند بر تحقیقات اخیر می باشد، که به حذف تمامی شناسه ها از پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از انواع روش های شناسه زدایی مبتنی بر یادگیری ماشین پرداخته اند.
روش: این مقاله به صورت مروری نظام مند در بازه زمانی ۲۰۱۶ - ۲۰۰۶ در پایگاه های PubMed و Science direct انجام شد. مقالات با استفاده از چک لیست CASP و سپس توسط دو ارزیاب به طور مستقل بررسی و ارزشیابی شدند. در نهایت ۱۲ مقاله با معیارهای ورود مطالعه همخوانی داشتند.
نتایج: مقالات منتخب بر اساس روش و منابع دانش مورد استفاده، انواع شناسه ها، نوع اسناد بالینی، چالش ها و نتایج حاصل بررسی شده اند. نتایج نشان داد که در زمان انتشار داده های بالینی برای اهداف ثانویه شناسه زدایی مبتنی بر یادگیری ماشین راهکاری مناسب برای حفظ حریم خصوصی بیماران است. همچنین ترکیب الگوریتم های یادگیری ماشین و روش هایی چون تطابق الگو و عبارات منظم می تواند نیاز به داده آموزش را کاهش دهد.
نتیجه گیری: در پرونده های پزشکی اطلاعات شناسایی زیادی وجود دارد. این مطالعه نشان داد که روش های شناسه زدایی مبتنی بر یادگیری ماشین می توانند به طرز چشمگیری خطر افشای این اطلاعات را کاهش دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی لنگری زاده
دانشجوی دکترای انفورماتیک پزشکی، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
اعظم اروجی
Ph.D Student of Medical Informatics, Health Information Management Dept., School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :