تاثیر آسیب های اجتماعی بر اثربخشی سیاست های مالی و پولی: رویکرد DSGE
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 116
فایل این مقاله در 55 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJERP-29-100_010
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر وجود آسیبهای اجتماعی (طلاق، جرم و اعتیاد) در جامعه بر اثربخشی اعمال سیاستهای مالی و پولی است، برای دستیابی به این مهم با بهرهگیری از ادبیات الگوهای رشد درون زا، روابط کارگزاران اقتصادی در قالب مدل تعادل عمومی تصادفی پویا تبیین شد. در مدل DSGE موردنظر بهرهوری نیروی کار و سرمایه انسانی عامل اساسی رشد اقتصادی بیان شده و آسیبهای اجتماعی یکی از عوامل اساسی استهلاک در انباشت سرمایه انسانی فرد در جامعه در نظر گرفته شدند. برای سنجش اثر آسیبهای اجتماعی بر اثربخشی سیاستهای مالی و پولی دو سناریو وجود و عدم وجود آسیبهای اجتماعی در مدل تعریف گردد و سپس در هر یک از حالتهای موجود، شوکهای مالی و پولی به مدل اعمال گردید که نتیجه نشان دهنده کاهش اثربخشی سیاستهای پولی و مالی در شرایط وجود آسیبهای اجتماعی در کشور است.
کلیدواژه ها:
Social damages ، Fiscal Policy ، Monetary Policy ، Stochastic Dynamic General Equilibrium Model ، آسیب های اجتماعی ، سیاست مالی ، سیاست پولی ، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی
نویسندگان
امین بیرانوند
دانشگاه لرستان
محبوبه دلفان
دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :