بررسی واکنش تحمل به خشکی ژنوتیپهای گندم نان زمستانه و بینابین درتاریخ های کاشت مختلف
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 635
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0932
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
کشت دیر هنگام و تنش خشکی آخر فصل دو عامل مهم کاهش عملکرد دانه گندم در استان آذربایجان غربی است. به منظور بررسی تحمل به خشکی ژنوتیپ های گندم نان زمستانه و بینابین در تاریخ های کاشت مختلف، آزمایشی در سال های زراعی 86-84 در ایستگاه تحقیقات میاندوآب به صورت کرت های خرد شده با تاریخ های کاشت (20 مهر، 10 آبان و 30 آبان) و ارقام گندم (زرین، الوند، C-81-4، C-81-10، C-81-14 و C-82-12) در شرایط نرمال و تنش خشکی آخر فصل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. مقایسه میانگین نشان داد که در شرایط نرمال لاین های امید بخش از نظر عملکرد دانه نسبت به ارقام معرفی شده برتری داشتند و با هم اختلاف معنی دار نشان ندادند. در شرایط تنش لاین C-81-10 بر سایر لاین ها و ارقام برتری نشان داد. رتبه بندی ژنو تیپ ها بر اساس شاخص های MP، GMP، STI و HARM یکسان بوده و رقم C-81-10 بیشترین تحمل به خشکی را نشان داده است. مقایسه میانگین اثر متقابل تاریخ کاشت × ژنوتیپ برای شاخص های MP، CMP، STI، HARM نشان داد که با تأخیر در کاشت میزان تحمل به خشکی ارقام کاهش می یابد و میزان کاهش در بین ارقام بدلیل عکس العمل ارقام مختلف به تاریخ های کاشت، متفاوت بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سلیمان محمدی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
معروف خلیلی
دانشگاه پیام نورمهاباد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :