بررسی غلظت نیترات درپنج سبزی پرمصرف شهریاسوج
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 824
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0151
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی در تولید سبزیجات به تجمع نیترات در خاک و ورود آن به چرخه حیات می انجامد. نیترات در صورتی که وارد بدن انسان شود در سیستم گوارشی، تبدیل به نیتریت شده و نیتریت نیز در خون، هموگلوبین را به متهموگلوبین تبدیل می نماید و انسان در نهایت به کمبود اکسیژن مبتلا می شود. سبزیجات برگی قابلیت جذب و ذخیره بالایی در خصوص نیترات دارند. با توجه به مصرف بالای این دسته از سبزیجات، کنترل غلظت این ماده جهت حفظ سلامتی مصرف کننده حائز اهمیت می باشد. به منظور بررسی غلظت نیترات در سبزیجات پر مصرف شهر یاسوج این تحقیق در بهار سال 1388 در منطقه امامزاده جعفر (ع) شهرستان گچساران اجرا شد. در این تحقیق از پنج مزرعه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، 150 نمونه در دو وقت صبح و بعد از ظهر از سبزیجات پر مصرف استان شامل: شاهی، ریحان، تره، تربچه و نعنا تهیه شد. سپس غلظت نیترات در قسمتهای خوراکی هر یک از نمونه ها و همچنین غلظت نیترات خاک و آب مزارع در هنگام برداشت چین اول سبزی ها اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که سبزی تربچه با غلظت 76/774 پی پی ام در ماده خشک بالاترین و سبزی ریحان با غلظت 661/59 پی پی ام کمترین میزان نیترات را داشتند غلظت نیترات سبزیجات مورد مطالعه درچین بعدازظهور به طور معنی داری به میزان 33 درصد کمتر ازغلظت نیرات درچین صبح بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هوشنگ فرجی
استادیار دانشگاه یاسوج
خدابخش پناهی کردلاغری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
آرش صیادی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :