ارزیابی لاینهای خالص سورگوم علوفه ای ازلحاظ تولید علوفه و میزان پروتئین
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0149
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی تولید علوفه و میزان پروتئین لاین های امید بخش و خالص سورگوم علوفه ای داخلی در شرایط آب و هوایی یزد، آزمایشی با ارقام KFS10, KFS9, KFS8, KFS7, KFS6, KFS3, KFS2, KFS1 و یک رقم شاهد بنام اسپیدفید در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در 4 تکرار اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین تعداد برگ در لاین KFS2 با 82/11 برگ بدست آمد. از لحاظ تعداد پنجه، اسپیدفید با 6/6 پنجه بیشترین تعداد پنجه را دارا بود و بقیه لاین ها در گروه بعدی آمای قرار گرفتند. بالاترین ارتفاع بوته نیز مربوط به رقم اسپیدفید با 8/193 سانتی متر بود. در بین لاین های مورد بررسی بیشترین قطر ساقه مربوط به لاین های KFS6 و KFS7 با 2/16 میلی متر و کمترین مربوط به اسپید فید با 5/10 میلی متر بود. از لحاظ میزان علوفه تر بین لاین های مرود بررسی اختلاف بسیار معنی داری وجود داشت. بیشترین عملکرد علوفه تر مربوط به لاین KFS2 با تولید 84740 کیلوگرم در هکتار و کمترین مربوط به شاهد با 54200 کیلوگرم در هکتار در مجموع 2 جین بود. بالاترین عملکرد علوفه خشک نیز در لاین های KFS2, KFS1, KFS6 به ترتیب 20990، 20810 و 18780 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. از لحاظ درصد پروتئین بین لاین های مورد بررسی اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ولی چین 2 دارای درصد پروتئین بیشتری نسبت به چین اول بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلی طباطبائی
هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی یزد
عزیز فومن
هیئت علمی موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر
رامین آناقلی
هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :