تاثیر آبیاری تکمیلی برمراحل فنولوژیکی میزان کلروفیل درصد جذب تابش ضریب استهلاک نوری و عملکرد دانه درارقام گلرنگ بهاره
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 914
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0086
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر آبیاری تکمیلی بر مراحل فنولوژیک، عملکرد، محتوای کلروفیل، تابش جذب شده و ضریب استهلاک نور در ارقام گلرنگ بهاره، آزمایشی با سه سطح آبیاری (بدون آبیاری، آبیاری در مرحله ظهور طبق و آبیاری در مرحله گلدهی) و سه رقم بهاره گلرنگ بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل در سال 1387 اجرا شد. در این مطالعه اثر سطوح آبیاری بر صفات روز تا 50% گلدهی، دوره گلدهی، دوره پر شدن دانه، روز تا 50% رسیدگی، محتوای کلروفیل، تابش جذب شده، ضریب استهلاک نوری و عملکرد دانه معنی دار گردید، به طوریکه بیشترین دوره گلدهی (22/27 روز) و تابش جذب شده (67/56 درصد) از آبیاری در مرحله گلدهی و بیشترین ضریب استهلاک نوری (78/0) از عدم آبیاری بدست آمد. بین ارقام مور مطالعه از نظر روز تا 50% ظهور طبق، روز تا 50% گلدهی ، دوره گلدهی ، روز تا 50% رسیدگی و عملکرد دانه اختلاف معنی داری مشاهده شد، بطوریکه رقم محلی اصفهان نسبت به دو رقم دیگر برتر بود. همچنین اثر متقابل معنی داری بین آبیاری و رقم از لحاظ دوره گلدهی و عملکرد دانه مشاهده گردید، به طوریکه طولانی ترین دوره گلدهی و بیشترین عملکرد دانه از آبیاری رقم محلی اصفهان در مرحله ظهور طبق بدست آمد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ماشااله جباری
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
علی عبادی
هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
حسین مصطفایی
عضو هیئت علمی ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :