اثرسطوح مختلف کود نیتروژن برکمیت و کیفیت علوفه درارقام ذرت خوشه ای
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 678
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0067
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور تعیین رقم مناسب و میزان بهینه مصرف نیتروژن جهت تولید حداکثر عملکرد کمی و کیفی علوفه ذرت خوشه ای، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در سه تکراراجرا شد. سه سطح کود نیتروژن (0، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار) به کرت های اصلی و چهار رقم ذرت خوشه ای (KFS1، KFS2، Pegah و Superdan) به کرت های فرعی اختصاص یافت. نتایج نشان داد که استفاده از کود نیتروژن، وزن تر ساقه و برگ، درصد پروتئین، درصد NDF و ADF را افزایش و نسبت وزن تر برگ به ساقه را کاهش داد، اما بر تعداد پنجه ، تعداد برگ و ارتفاع ساقه تاثیر معنی داری نداشت. پاسخ مثبت ارقام مورد بررسی به افزایش مصرف کود نیتروژن بیانگر کود پذیری ارقام مورد استفاده بود. از میان ارقام مورد بررسی رقم Superdan به عنوان رقمی پاکوتاه، پرپنجه با تعداد برگهای فراوان به ترتیب با تولید 67/3156 و 28/659 گرم در تک بوته علوفه تر و خشک دارای بالاترین عملکرد بود. همچنین این رقم با داشتن 20/14 درصد پروتئین خام و 85/43 درصد NDF، نسبت به سه رقم دیگر از کیفیت بالاتری برای تغذیه دام برخوردار بود. در این مطالعه رقم Kfs1 در مقایسه با سایر ارقام کم ترین عملکرد کمی و کیفی را دارا بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا طاهرخانی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد
علی اشرف مهرابی
استادیار دانشگاه ایلام
عزیز فومن
مربی پژوهش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج
فرشید فتاح نیا
استادیار دانشگاه ایلام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :