بررسی تاثیر تقسیط نیتروژن و محلول پاشی کود نیتروژن برروی عملکرد و اجزای عملکردبرنج رقم طارم محلی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 482

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0017

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

چکیده مقاله:

عنصر نیتروژن در شرایط غرقابی شالیزار، در معرض تلفات فوق العاده زیادی (معمولا بیش از 50 درصد) واقع می شود که مصرف تقسیطی آن (تامین نیاز ازته مراحل کلیدی رشد گیاه برنج) بایستی در سرلوحه مدیریت کود و کودپاشی در شالیزار قرار گیرد به همین منظور آزمایش مزرعه ای طرح بررسی تاثیر تقسیط ازت و محلول پاشی کود نیتروژنه بر روی عملکرد و اجزا عملکرد رقم طارم محلی با استفاده از آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 83-1382 در مزرعه معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) انجام شد. در طول دوران رشد گیاه برنج تیمارهای تقسیط و همچنین در مرحله خوشه دهی تیمارهای محلول پاشی کود نیتروژنه اعمال گردید و در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی عملکرد و اجزا عملکرد در تیمارهای آزمایشی، تعیین و اندازه گیری شد. نتایج این بررسی نشان داد که عملکردهای بدست آمده، نشان دهنده حداکثر محصول ممکنه (قابل حصول) در منطقه ، برای این رقم است، عدم اختلاف معنی دار بین انواع تقسیط انجام شده (که خود از بهترین تقسیط های نیتروژن براساس آزمایش های متعدد منطقه ای بوده) و همچنین عدم تاثیر معنی دار انجام محلول پاشی اوره در مرحله خوشه دهی، در هر کدام از تقسیط های مذکور، نشان دهنده قرابت کامل عملکردهای بدست آمده، با سقف منطقه ای این رقم است. در بین تقسیط های انجام شده، تقسیط اول و محلول پاشی با آب خالص با میانگین 5012 کیلوگرم در هکتار، بهترین تیمار بود

نویسندگان

فرزان فلاح

مدرس دانشگاه آزاد آمل

ولی محمد فلاح

استاددانشگاه آزاد امل

قربان نورمحمدی

استاددانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

یوسف نیک نژاد

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد آمل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برداشت HI 3670 " 34/60 9 35/43* 30/139 31/860 3530 ...
  • Fallah, V. M. 1985. Manual for fertilizer application in paddy ...
  • Fallah, V. M. 1989. Potentials for production development of soil ...
  • Fallah, V. M. 2001. N-Zero piot, _ scientific ferctilizer-N _ ...
  • Saha, A., R. K. Sarkar, and Y. Yamagishi. 1998. Effect ...
  • Wada, G., D. V. Argones, and R. C. Argones. 1989. ...
  • ء 75/20 95/13 83/16" 62/76" ...
  • نمایش کامل مراجع