ارزیابی بحران های زیست محیطی و ارائه رویکردهای نوین مدیریت سوانح طبیعی با استفاده از تحلیل swotنمونه موردی :منطقه 9 شهرداری تهران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,086

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_0573

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

انسان از بدو خلقت و در طول تاریخ همیشه مورد تهدید بحران های زیست محیطی ؛ سیل، زلزله، آتشفشان، صاعقه، طوفان و ... بوده و همواره زندگی او را تحت الشعاع قرار داده است.شهرسازی غلط و نامناسب و افزایش بی رویه جمعیت، عدم رعایت اصول ایمنی لرزه ای در ساخت و سازهای شهر و عدم توجه به ویژگی های طبیعی منطقه 22 : در برنامه ریزی ها پتانسیل خطر بالایی را بوجود می آورد. امان پور، ظریفی، 1931شهر تهران با وسعتی حدود 097 کیلومتر مربع بین 93 درجه و 95 دقیقه تا 53 درجه و 95 دقیقه عرض شمالی و 57 درجه و 51 دقیقه تا 59 درجه و 51 دقیقهطول شرقی واقع شده است. شهر تهران دارای موقعیت خاص جغرافیایی ارتفاع زیاد از سطح دریا و اختلاف ارتفاع در شمال و جنوب است رشیدی و 31 . این شهر سالهاست از شرایط نامناسب بافت شهری رنج می برد. وسایل نقلیه بسیار زیادی در طول شبانه روز در آن مشغول به فعالیتند و : همکاران، 1937بادهای غرب در تمام طول سال، دود کارخانجات و سایر عوامل آلوده کننده را به سطح شهر تهران وارد می سازد. در مجموع این شهر دارای شرایط بسیاربد و نامساعد زیست محیطی بوده و آلودگی هوای آن در سال های اخیر با محتوای گازهای سمی به صورت بسیار خطرناک عمل می نماید که تغییراتبسیار چشمگیر محیطی و اقلیمی را در آن موجب گشته است. از سوی دیگر با توجه به وضعیت پهنه بندی بندی خطر زلزله در کشور و بسترگزینی قریب به اکثریت تمامی شهرهای دارای بافت های فرسوده در پهنه های خطرسازی خطرنسبتا بالا ضرورت پرداختن به ساماندهی و بهسازی و نوسازی این بافت ها با رویکرد مقاوم سازی و با محوریت حفظ جان انسان ها ایجاد می شود. عندلیب ،ع ، 1931 ، ص 3 بنابراین حفظ هویت تاریخی، اسلامی و ملی در خصوصبافت های فرسوده شهری، پیشگیری از جابجایی جمعیت اصیل و بومی در این بافت ها و جایگزین افراد غیر بومی، استفاده از ظرفیت توسعه درونی شهرها وجلوگیری از گسترش پیرامونی، بازسازی و مقاوم سازی بافت های فرسوده برای مقابله و کاهش خطرات و تلفات ناشی از زلزله از عمده ترین ضرورت های بهسازی و نوسازی این بافت ها می باشد. محمدسعید ایزدی ، 1900 ،ص 25 در همین راستا این پژوهش تلاش دارد ، با ارزیابی سوانح طبیعی محدوده مورد مطالعه و با هدف استفاده از قابلیتهای ناشی از منابع وظرفیت های مادی و معنوی موجود به تدوین راهکارهای نوین مدیریت سوانح طبیعی و ارتقای کیفیت محیط زندگی مردم در امر بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده منطقه مورد مطالعه بپردازد . بنابراین اقدامات صحیح در خصوص توانمندسازی در برابر بحران های زیست محیطی کمک شایانی در رابطه با تعدیل خسارات ناشی از بحران ها خواهد داشت.

نویسندگان

لیلا عشرتی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

علیرضا پاک فطرت

پژوهشگاه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -امان پور، سعید، ظریفی، کوکب، ارزیابی خطر و خطرپذیری حوادث ...
  • - وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری تهران ن، مرکز اطلاعات ...
  • -رشیدی، معصومه و همکاران، مدیریت بران در جهت تعدیل خسارت ...
  • -سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سالنامه آماری استان تهران، 1384. ...
  • -شرکت نوسازان منطقه 9تهران، دفتر تسهیلکری محله 3 آیت الله ...
  • -شماعی، ‌علی و پوراحمد، احمد بهسازی و نوسازی شهری از ...
  • -شهرداری پایتخت، منتخبی از قوانین و آیین نامه ها و ...
  • -محمدسعید ایزدی _ تحلیلی بر سیر اقدامات عمران و بهسازی ...
  • -مرادی سیحی، و، مدیریت شهری و مساله اندازه شهر، تهران1381 ...
  • -مهندسان مشاور آمود، طرح تفصیلی منطقه9، تهران، شهرداری منطقه 1386، ...
  • -وزارت مسکن و شهرسازی -شهرداری تهران، الگوی توسعه منطقه 9 ...
  • -. Potts, D., M., and Zdravkovic, L., "Finite Element Analysis ...
  • نمایش کامل مراجع