بررسی تاثیر شوری بر ابزارهای سنجش رطوبت خاک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون پوراسماعیل

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران

رضا دلیرحسن نیا

دانشیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

یکی از متداول ترین روشهای اندازه گیری غیر مستقیم رطوبت خاک استفاده از رطوبت سنجه ای خازنی می باشد. این سنسورها بهعلت دقت قابل قبول، راحتی استفاده، سرعت عملکرد بالا در تخمین رطوبت خاک و اقتصادی بودن نسبت به سایر سنسورها هموارهیکی از گزینه های محبوب برای سنجش میزان رطوبت خاک است. در این مطالعه به بررسی تاثیر شوری بر عملکرد سنسور رطوبت سنجخازنی در بافت خاک لومی شنی، در سه سطح شوری و در بازه رطوبت حجمی ۷ الی ۴۲ درصد (مناسب برای کشاورزی) پرداختهشد. نتایج نشان داد که مدل رگرسیون خطی چند متغیره با شاخص های آماری RMSE=۰.۰۲۴ و R(۲)=۰.۹۴ در مرحله ارزیابیعملکرد قابل قبولی داشته است. به طوریکه میتوان از این سنسور در جهت هوشمندسازی سیستم های آبیاری مزارع کشاورزی استفادهنمود. همچنین مشخص گردید با افزایش میزان شوری مقدار تخمینی رطوبت توسط سنسوردر حد قابل قبولی بیشتر از مقدار رطوبتواقعی موجود تخمین زده می شود.

کلیدواژه ها

رگرسیون، شوری، رطوبت خاک، سنسور خازنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.