معرفی معادله رسوب معلق دلیری (۱۳۹۲) و لحاظ رسوب سیل در آنالیز آمار رسوب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد دلیری

مدیر بخش هیدرولیک شرکت مهندسین آبسام

حسن سیدسراجی

عضو هیات علمی دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در پروژه های آبی و مدیریت آلودگی محیط زیست اغلب نیاز به بار رسوب معلق جهت مدیریت رواناب آلوده شهری و حمل آلاینده، آلودگی مخازن، طراحی حجم مرده مخازن سد، تدقیق تراز سیل، رقوم دریچه تحتانی سد، ابعاد حوضچه آرامش، سازه های آبخیزداری، تخلیه رسوب، و غیرو می باشد. در بسیاری از موارد فاصله ایستگاه معرف تا نقطه طراحی زیاد بوده و اغلب از دبی ویژه رسوب که نتایج نامناسبی ارائه می دهد جهت تعمیم آمار استفاده می گردد. در این خصوص معادله برآورد حوضه ای رسوب معلق دلیری (۱۳۹۲) پس از واسنجی با آمار ایستگاه های معرف، با خطای نسبی ۲۴ % درصد امکان تعمیم نتایج را فراهم کرد. همچنین جهت لحاظ رسوب حین سیل در منحنی سنجه رسوب که اغلب اندازه گیری نمی شود و یا در صورت اندازه گیری، روش های آنالیز سنجه رسوب به درستی اثر آن را وارد محاسبات نمی کنند، روش شناسی کاربردی ارائه شد. بار معلق رسوب ورودی به مخزن سد رودبار لرستان با ۴ روش ۱- روش پیشنهادی دلیری (۱۳۹۲) ۲- روش آنالیز دبی- رسوب روزانه، ۳- روش USBR ، و ۴- روش FAO-USBR محاسبه و نتایج با رسوبگذاری مخزن سد پس از آبگیری مقایسه شد. نتایج حاکی از آن است که روش شناسی دلیری (۱۳۹۲) با کمترین خطا ۱۰.۶ درصد نسبت به سایر روش ها بار معلق حوضه ای را برآورد می نمایند.

کلیدواژه ها

بار معلق، تعمیم رسوب، رسوب سیل، رسوب ویژه، سد رودبار لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.