بازطراحی منظر فضاهای شهری به منظور افزایش سرزندگی (مورد مطالعه : پیاده رو بلوار شهید مهدی اسکندری شهرستان ارسنجان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی شهرسازی، دانشگاه خلیج فارس، واحد بوشهر

چکیده

امروزه با افزایش اولویت دهی به اتومبیل ها، تقریبا همه چیز از کمیت ها تا کیفیت ها، برای سرعت اتومبیل و درک سوارهها ساخته و طراحی می شود و شهروند پیاده و نیازهای او به کلی به فراموشی سپرده شده است . از جمله این مسائل فراموش شده، توجه به منظر شهری در مسیرهای مخصوص پیاده است . در پیادهروها همواره باید زندگی اجتماعی در جریان باشدویکی از اهداف این پژوهش شناسایی مهمترین شاخصه های سرزندگی فضاهای شهری و به تبع آن ایجاد فضایی امن و مطلوب است . این تحقیق از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی - تحلیلی و از منظر هدف، از نوع کاربردی است . با مطالعه میدانی بر محدوده مورد نظر مشاهده شد که بسترهای پیاده شهری در این خیابان صرفا جنبه مسیر عبوری به خود گرفته است و در طراحی آن تنها به جدا کردن محدوده عابرین سواره و پیاده توجه شده و از پوشش گیاهی صرفا جهت ساماندهی فضایی استفاده شده است . در این پژوهش پیادهرو فلکه معلم به سمت خارج از شهر (پیاده رو بلوار شهید مهدی اسکندری ) در شهرستان ارسنجان انتخاب شده و قابلیت آن برای یک منظر پویای شهری مورد ارزیابی قرار گرفته است . برای این منظور ابتدا از طریق مطالعات کتابخانه ای ، مطالبی جمع آوری شد. سپس با مطالعه میدانی مشکلات این پیادهرو مشاهده و برداشت شد و سعی بر این شد تا با بازطراحی و مناسب سازی این پیاده رو به نکاتی مانند ارتباط انسان با طبیعت ، دسترسی بدون مانع در مسیر پیادهرو، بهبود کیفیت فضای شهری و ایجاد امنیت فیزیکی و ذهنی توجه شود؛وبا افزایش کیفیت این فضای شهری باعث تشویق کاربران به استفاده از این مسیر پیاده گردد.

کلیدواژه ها

پیاده رو، منظر شهری ، فضای شهری ، طراحی شهری ، سرزندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.