کاربرد تکنیک SWOT-QSPM در تحلیل و برنامه ریزی فضاهای امن شهری (نمونه موردی : محله سیروس تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1980
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آرمیتا ملجائی الحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، دانشکده شهرسازی ، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مریم حائری زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، دانشکده شهرسازی،دانشگاه تهران، تهران، ایران

سعیده علی کائی

استادیار دانشکده شهرسازی ، پردیس هنرهای زیبا ، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

امنیت در دوران معاصر از ضرورت های اساسی در زندگی فردی و اجتماعی است . به طور مشخص امنیت در فضاهای عمومی یک شهر، سرزندگی و پویایی فضا را به دنبال خواهد داشت که نمود آن را می تواند در حضور فعال مردم، خلق فرهنگ تعاون و تعامل ، حضور گروه های مختلف سنی و حیات شبانه مشاهده نمود. امنیت محیط نه تنها تحت تاثیر بروز جرایم و ناهنجاری های رفتاری خدشه دار می شود بلکه گاهی به سبب به تصویر کشیدن محیط نا آشنا و پر تنش در ذهن فرد، موجب ایجاد حس نا امنی می شود. بنابراین می توان گفت در جهان امروز امنیت شهری یکی از مسائل مورد توجه طراحان شهری و شهرسازان است ؛ چراکه نمیتوان فرد را تحت اقدامات مراقبتی در یک فضا قرار داد بدون آنکه فضا و شرایط پیرامون را آماده نمود.این پژوهش براساس مدل ترکیبی تحلیل استراتژیک SWOT و مدل برنامه ریزی استراتژیک QSPM، پژوهشی کیفی با ماهیتی اکتشافی -تحلیلی است . براین اساس محله سیروس به عنوان نمونه موردی انتخاب شده و پس از تحلیل وضعیت موجود در قالب جدول SWOT و ارائه استراتژی های حاکم بر امنیت فضاهای عمومی محله سیروس، با استفاده از تکنیک ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی QSPM به اولویت بندی استراتژی های انتخاب شده اقدام گردیده است .

کلیدواژه ها

امنیت ، تکنیک SWOT، تکنیک QSPM، عوامل استراتژیک ، محله سیروس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.