پیاده سازی ساختمانهای سبز و تاثیر آن در نوسازی بافت های ناکارآمد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1772
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران

هادی سروری

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران

محبوبه گلستانی زاده

استادیار، گروه مدیریت ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران

چکیده

بافت فرسوده شهری ازجمله چالش های بسیاری از شهرهای جهان است . این بافت ها علاوه بر مسائل و مشکلات کالبدی ، ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی شهر و فضای شهری را دچار تنزل نموده و حضور انسان در فضاهای شهری را با معضل روبه رو می سازند؛ بنابراین لازم است به نوسازی بناها مبادرت ورزیده شود. با توجه به اینکه فرآیندهای ساخت وساز تاثیر شگرفی بر روی محیط زیست ، اقتصاد و سلامتی انسانها دارند، دراین راستا بایستی به موضوع ساختمان سبز توجه جدی صورت گیرد. این ساختمانها برمبنای یک فلسفه جدید و سازگار با محیط زیست ساخته شده، به نحوی که از منابع طبیعی حفاظت کرده و سبب افزایش ارزش پروژههای ساختمانی ، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ها می -شوند. در این مقاله سعی شده است که مفاهیم ساختمان سبز و تاثیر آن در نوسازی بافت های فرسوده بررسی شود. برای بدست آوردن نتایج مطلوب، از شیوههای مطالعاتی کتابخانه ای اعم از کتابها، مقالات، رساله و سایت های معتبر علمی استفادهشده است . درنهایت نتیجه گیری حاصله تاکید بر آن داشت که توقع ساکن شدن انسانها در محیطی که فاقد استانداردهای زندگی شهری و بی انطباق با نیازهای امروزی باشد دور از معیارهای عدالت اجتماعی است . نوسازی بافت های فرسوده باعث ارتقا کیفیت زندگی ساکنین آن، کاهش فاصله کالبدی ، اجتماعی و اقتصادی بین آن بافت ها و سایر بافت های شهری و درنهایت منجر به دستیابی به توسعه پایدار شهری شده و در این صورت ساختمانهایی که با فاکتورهای پایداری ساخته شوند ارزش و عمر مفید آنها بیشتر و هزینه تعمیر و نگهداری شان کمتر می شود. ساختمان سبز می تواند آینده زمینی را که در آستانه نابودی قرار دارد، نجات دهد و فرصت زندگی توام با آسایش و آرامش را برای نسل های بعدی فراهم کند.

کلیدواژه ها

بافت های ناکارآمد، ساختمان سبز، اصول پایداری ، نوسازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.