بررسی تاثیر قطر شمع و میزان شیب سنگ بستر بر روی ظرفیت باربری پی های عمیق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1635
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان محبی

استادیار زمین شناسی مهندسی گروه زمین شناسی ،دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

سیده راضیه هاشمی زاده

کارشناس ارشد مهندس عمران خاک و پی مهندسین مشاور آروین عمران الوند همدان

چکیده

از شمع ها به عنوان پی های عمیق در پروژه های مختلف جهت تامین ظرفیت باربری مورد نیاز استفاده می شود. استفاده از پی های عمیق در دهه اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرده است . از مهمترین معیارهای بکار گیری شمع ها، کنترل و محاسبه ظرفیت باربری شمع ها می باشد. بیشتر تحقیقات انجام گرفته در حوزه فعالیت های آزمایشگاهی و همچنین عددی به بررسی اثر شیب بر ظرفیت باربری پی های سطحی در حالت کلی و شمع ها تحت بار جانبی پرداخته اند و مطالعه ای بر روی تاثیر ستگ بستر شیبدار بر پی های عمیق انجام نشده است . لذا در این پژوهش اثر شیب سنگ بستر بر ظرفیت باربری قائم شمع ها مورد بررسی قرار می گیرد. در تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر ظرفیت باربری شمع های واقع بر سنگ بستر شیبدار به صورت سه بعدی و با استفاده از نرم افزارPlaxis ۳D انجام شده است . در این مطالعه با تفسیر نمودارهای بار-نشست بدست آمده از مدلسازی شمع در شیب سنگ بستر ۱۵، ۳۰ و ۴۵ درجه در نرم افزارPlaxis ۳D میزان تغییرات ظرفیت باربری تحت اثر شیب سنگ بستر مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان می دهد که با افزایش قطر شمع ظرفیت باربری شمع تا ۸۵ درصد افزایش می یابد و با افزایش شیب سنگ بستر ظرفیت باربری کاهش می یابد. با توجه به نتایج ، سنگ بستر بر ظرفیت باربری شمع در ۲ حالت اثر گذار می باشد با افزایش شیب باعث کاهش ظرفیت باربری شمع می شود و هنگامیکه شمع به سنگ بستر نزدیک می شود به علت تاثیر پارامترهای مقاومتی ستگ بستر باعث افزایش ظرفیت باربری شمع می شود. با توجه به نمودارها با افزایش شیب سنگ بستر شمع های با قطر ۱ متر کمترین تغییرات را در ظرفیت باربری از خود نشان دادند.

کلیدواژه ها

ظرفیت باربری ، شیب سنگ بستر، قطر شمع ، پی های عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.