تبیین رویکرد معماری پایدار در معماری بومی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا بهنام

کارشناسی ارشد، معماری، دانشکده عمران معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران،ایران.

محمدحسین ایزدی

کارشناسی ارشد، معماری، دانشکده عمران معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران،ایران.

چکیده

پس از انقلاب صنعتی و شکل گیری نهضت مدرنیسم ، مشکلات زیست محیطی و اجتماعی مورد توجه بسیاری از جوامع قرار گرفت . این مشکلات به شکل گیری مفهوم پایداری منجر شد. بنابراین در برخی از کشورهای توسعه یافته ، سیاست ها و تصمیم گیری ها در جهت رفع پیامد های حاصل از این مشکلات قرار گرفته است . در این راستا و در دنیای معماری و شهرسازی معاصر ، توجه به مفهوم پایداری و الگوهای آن در جهت کاهش آسیب های زیست محیطی و اجتماعی به عنوان یک موضوع حائز اهمیت مورد بررسی قرار می گیرد . معماری بومی ایران با شاخصه هایی چون توجه به ویژگی های اقلیمی ، عوامل اقتصادی ، عوامل اجتماعی - فرهنگی عجین است ، و در گذشته راهکارهایی را در جهت خلق آثار با کمترین آسیب ها ارائه نموده است . امروزه توجه به الگوهای حاصل از معماری بومی می تواند گامی موثر در جهت رسیدن به پایداری در معماری باشد. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی - توصیفی و بر مبنای مطالعات و مستندات کتابخانه ای ، به بررسی مفهوم پایداری ، معماری بومی ایران و راهکار های آن در جهت دستیابی به پایداری پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

پایداری ،توسعه پایدار، معماری پایدار،معماری بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.