تبیین جایگاه پدافندغیرعامل معماری اسلامی دردوره صفوی نمونه موردی اصفهان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0934
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 14
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب شفیعی قهدریجانی

دانشجوی دوره دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی

محمد هاشمی شهرکی

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

مطالعه تحولات دوره صفویه بیانگر آن است که ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و داشتن منابع زیرزمینی ، دارا بودن جمعیت انسانی ، سابقه تاریخی کشور، همواره مورد تهدید کشورهای دیگر و همچنین در معرض خطرات طبیعی قرار داشته است و این موضوع ایجاب مینماید که تدابیری در زمینه دفاع مناسب اندیشیده شود. رعایت اصول پدافند غیرعامل یکی از زیربناهای الزامی برای شکل گیری امنیت ، اقتدار و ثبات سیاسی ، تضمین تجارت و بازرگانی ، اقتصاد شکوفا، معماری وشهرسازی ، می باشد. از این رو بکارگیری اقدامات پدافند غیرعامل در جهت مقابله با تهدیدات دشمن و عوامل طبیعی در راستای محافظت از مراکز آسیب پذیر اقتصادی ، سیاسی و نظامی ، ارتباطی و فرهنگی بسیار قابل اهمیت می باشد. هدف اصلی پژوهش پیش رو، بررسی و تحلیل شاخصه های کالبدی پدافند غیرعامل در معماری دوره صفوی به منظور بازشناسی نقش معماری درتبیین اصول پدافند غیر عامل است . روش پژوهش حاضر، توصیفی تحلیلی است و جهت دستیابی به اطلاعات موردنیاز از مطالعات اسنادی بهره گرفته شده است .

کلیدواژه ها

پدافندغیرعامل ، معماری ، معماری اسلامی ، صفویه ، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.