واکاوی معماری پایدار و تطبیق آن با معماری سنتی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0564
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رومینا فولادی

گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حمیدرضا حسینخانی

گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرا ن

چکیده

نیاز و استقبال عموم به موضوع پایداری و معماری پایدار که به موجی قوی در معماری امروز جهان و به خصوص ایران تبدیل شده است ، به ویژه اهمیت بررسی دقیق پایداری با توجه به اقلیم و تاثیر بهینه سازی آن بذل توجه بیشتر را در این حیطه ضرورت می بخشد. با آنکه معماری سنتی ایران مفاهیم جوهری پایداری را به نحوی صادقانه و طبیعی در خود مستتر می داشته ، در مقابل امروزه عدم توجه به همپوشانی و ارتباط آن باعث به وجود آمدن نگرش سطحی به مبحث معماری پایدار باعث به وجود آمدن پیامد های نامناسب با توجه به تکنولوژی های نوین و نیاز های اولیه انسان است . هدف از نگارش این مقاله ابتدا به واکاوی معماری پایدار پرداخته است و تطبیق آن با معماری سنتی ایران بوده چه بسا که ارتباط تنگاتنگ این دو امر میتواند به مواردی همچون، استفاده بهینه و بهتر از مصالح اقلیمی ، هزینه کمتر ، طول عمر بیشتر بنا،همسازی با طبیعت و توجه به فرهنگ و بافت اقلیم پرداخت که این امر موجب بهبود و ارتقا کیفیت زندگی در آن محیط نیز میشود. بررسی معماری پایدار و تطبیق آن با معماری سنتی بحثی است که در معماری امروزه کشور ما از ارجحیت خاصی برخوردار است و در این پژوهش سعی بر آن شده است به سمت ارائه پیشنهادهای راهبردی قرار گیرد که با بررسی بیشتر و بهره گیری از فناوری های نوین به دستاوردهای بهتری در زمینه طراحی پرداخته شود. از این رو بهبود و ارتقا کیفت زندگی در هر اقلیمی تسهیل می گردد.

کلیدواژه ها

واکاوی ،معماری پایدار، معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.