فروک و تاثیر آن در توسعه معماری پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0454
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم میرزایی

پژوهشگر دکتری معماری، گروه معماری، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا فرمهینی فراهانی

هیئت علمی گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد یادگار امام، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر ری، تهران، ایران

چکیده

توسعه پایدار به دنبال حفظ موارد محیط زیستی ، اجتماعی و اقتصادی برای نسل های آینده است . استفاده از مصالح سنتی در صنعت ساخت و ساز باعث افزایش مصرف منابع طبیعی و آلودگی محیط زیست می شود. بتن ، پس از آب در سراسر جهان، پرمصرف ترین مصالح ساختمانی است که موجب ۷۰ درصد انتشار دی اکسید کربن صنعتی می باشدکه عمدتا به دلیل سیمان است که تقربای ۸ تا ۱۰ درصد از کل دی اکسید کربن جهان را در طول تولید خود منتشر می کند که عامل اصلی گرمایش جهانی است . بنابراین این پژوهش ، با تمرکز بر کاهش انتشار کربن و همچنین استفاده از مواد زائد برای محیطی بهتر، استفاده از ماده ای جایگزین که از منابع بازیافتی تولید می شود، راه حلی برای کاهش مصرف منابع طبیعی و حفظ محیط زیست ارائه می دهد. دستاورد این مقاله معرفی فروک و بررسی مزایا و معایب استفاده از آن، بررسی تاثیر استفاده از فروک بر توسعه پایدار و تشویق ذینفعان صنعت ساختمان به استفاده از این ماده است . روش تحقیق ، تحلیلی توصیفی ، ابزار گرد آوری داده ها، مطالعات اسنادی ، و روش تحلیل بررسی مزایا و معایب فروک و تاثیر آن در توسعه پایدار جهانی است . نتایج حاصل از این مقاله نشان می دهد که استفاده بهینه از فروک در صنعت ساخت و ساز می تواند به کاهش مصرف منابع طبیعی ، کاهش هزینه های ساخت و ساز، حفظ منابع طبیعی ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ، کاهش آلودگی زیست محیطی و بهبود توسعه پایدار جهانی کمک کند.

کلیدواژه ها

فروک، توسعه پایدار جهانی ، منابع بازیافتی ، کربن منفی ، دی اکسید کربن ، Ferrock

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.