اولویت بندی مولفه های موثر بر ساختمانهای صفر انرژی با استفاده از روش تحلیل شبکه ای فازی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

عباسعلی صادقی

دکتری مهندسی سازه، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

چکیده

امروزه رشد روزافزون جمعیت شهرها و محدودیت های ناشی از مصرف سوخت های فسیلی از یک سو و از سوی دیگر مشکلات به وجود آمده از قبیل گرمایش زمین ، تغییرات آب و هوایی و تخریب لایه اوزون، سبب به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی گسترده و به طور کلی تغییرات اکوسیستمی فراوانی در سطح کره زمین شده است . از این رو، استفاده از فناوری های نوین ، منجر به بالاتر رفتن بازده و جلوگیری از هدر رفتن انرژی به ویژه در بخش ساختمان که طبق آمار منتشر شده، بیشترین میزان مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده است ، خواهد شد .به همین دلیل ، توجه هرچه بیشتر به استفاده از این تکنولوژی ها در ساختمانها، با توجه به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان الزامی بوده و سبب کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی خواهد شد. در همین راستا پژوهش های جدید، منجر به تعریف رویکرد جدیدی از ساختمانها با عنوان ساختمانهای سبز شده است ،که در یک تعریف ساده به ساختمانهایی اطلاق می شود که میزان مصرف انرژی در آن با استفاده از تکنولوژی -های گوناگون تا حد زیادی نسبت به ساختمانهای معمول کاهش یافته و مصرف انرژی اولیه آن ها نیز با استفاده از منابع تجدیدپذیر و پاک موجود تامین می شود. در این مطالعه ، پارامترهای موثر بر کاهش مصرف انرژی در اجرای ساختمان سبز با استفاده از روش تحلیل شبکه ای فازی (FANP) مشخص و اولویت بندی شدند. با توجه به نتایج حاصل از روش FANP، مشخص گردید، مولفه کیفیت ابنیه و عوامل مصالح و اسکلت به عنوان مهمترین شاخص ها در کاهش مصرف انرژی در نمونه ساختمان مدرن مورد بررسی شناخته شده اند و عایقکاری ساختمان در فصول تابستان و زمستان، مکانیابی و جانمایی مناسب و قدمت ساختمان با توجه به سال ساخت ساختمان مدرن جز عوامل تاثیرگذار بوده اند.

کلیدواژه ها

اولویت بندی ، ساختمان سبز، مدیریت هوشمند مصرف انرژی ، روش .FANP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.