تاثیر فرهنگ برای ارتقاء حس تعلق به مکان در معماری پایدار، مطالعه موردی بازار ارومیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد شریف نژاد

استادیار، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.

محیا خداداد

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.

مبینا نوروزی

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.

چکیده

هنر معماری در کشورهایی مانند ایران که دارای تاریخ و فرهنگ باستانی هستند از ارزشمندترین پایه های تمدن دیرینه آن ها به حساب می آید و پیشینه فرهنگ ۱، فضاهایی برای ارتقاء سطح تعاملات اجتماعی و ساخت بنای معماری به عنوان خانه فرهنگ با رویکرد هویت معماری ایرانی ۲ می باشد.علیرغم معماری گذشته که بخشی از فرهنگ در آن نهفته و فرم معماری به عنوان بستری برای انتقال پیام فرهنگی بود، معماری امروز، با توجه به تحولات و تغییرات قرن حاضر، ریشه در گذشته خود ندارد و در تعامل با فرهنگ معماری پایدار نبوده و دچار فاصله زیادی با آن شده است ، بنابراین از هیجانات وابستگی ساکنین به فضاها کاسته شده و حس تعلق به عنوان عاملی برای تبدیل فضاها به مکان هایی با خصوصیات حسی و رفتاری ویژه برای افراد، کمرنگ شده است .یکی از عناصر شاخص در بافت های قدیمی شهرها، بازار است که به علت تاثیرات اقتصادی ، سیاسی ، مذهبی و اجتماعی اهمیت بسیاری دارد و علیرغم گذشت سال های متمادی از ایجاد آنها، همچنان حس وابستگی و تعلق و دریافت پیام های فرهنگی ملاحظه می گردد. از بافت های قدیمی و ارزشمند ارومیه می توان به (بازار سنتی ) اشاره نمود که قدمت زیادی داشته و در هسته اصلی شکل گیری شهر تاثیرگذار بوده است . هدف از این پژوهش ، بررسی تاثیر فرهنگ برای ارتقاء حس تعلق به مکان در معماری پایدار است که در این پژوهش ، نمونه موردی بازار ارومیه مورد مطالعه قرار گرفته است . روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی _تحلیلی می باشد و در فرآیند انجام تحقیق از روش ها ی مطالعات کتابخانه ای که شامل کتاب ها، مقالات_مجلات و نشریات می باشد، استفاده شده است .

کلیدواژه ها

فرهنگ " مکان"حس تعلق " پایدار" بازار"ارومیه "بافت قدیمی "بازار سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.