شناسایی ذخایر گرمابی در برگه های زمین شناسی 1:100000 ساوه و نوبران با و مدل سازی به روش سلسله مراتبی (RS) استفاده از روش های دورسنجی (GIS) در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی AHP)
محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,683
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CISEG01_039
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1392
چکیده مقاله:
منطقه مورد مطالعه شامل دو برگه زمین شناسی 1:100000 ساوه و نوبران است که از نظر زمین شناسی در بخش مرکزی نوار سنگ های ماگمائی ارومیه - دختر قرار گرفته است. به دلیل جایگاه تکتونوماگمائی منطقه، وجود توده های نفوذی و ساب ولکانیک، دگرسانی های گرمابی و وجود اندیس های معدنی شناخته شده، منطقه مورد مطالعه قابلیت معرفی نقاطی را به عنوان مناطق با پتانسیل مناسب جهت پی جویی و اکتشاف ذخایر گرمابی دارد. بسیاری از توده های نفوذی این منطقه با سن پس از ائوسن، در واحدهای آتشفشانی و آتشفشانی - رسوبی ائوسن نفوذ کرده و موجب دگرسانی وسیع و کانی سازی در محدوده مورد تحقیق شده اند. در این تحقیق از روش های متنوع برای تشخیص مناطق مختلف دگرسانی، توده های نفوذی و خطواره ASTER و Landsat پردازش تصاویر ماهواره ایو استفاده از روش مدل سازی سلسله GIS های منطقه استفاده شده است. سپس با تلفیق این اطلاعات در محیط برای اولین بار، نقشه پتانسیل ذخایر گرمابی در گستره مورد تحقیق تهیه شد. کنترل نتایج با استفاده از AHP مراتبی نتایج مطالعات صحرائی و ترسیم نقاط معدنی شناخته شده نیز مورد تایید قرار گرفت.
نویسندگان
حمید ثمری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات
احمد کاظمی مهرنیا
دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات
محمد صالح طلعتی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :