بررسی جایگاه تربیت، بر اساس اهداف حکومت در قرآن
محل انتشار: دوفصلنامه قرآن و علم، دوره: 17، شماره: 33
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIUQU-17-33_012
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
چکیده مقاله:
امروزه الگوهای متعددی برای حکومت و نظام سیاسی مطرح است که براساس مبانی و اهداف تعیین شده برای آن حکومت، جایگاه تربیت در آنها تعیین می گردد. قرآن کریم نیز اهداف متعددی را همچون تزکیه، شکوفایی علمی، عدالت و قسط، امنیت و... برای حکومت اسلامی تعیین کرده است که برای تحقق آن اهداف الزاماتی وجود دارد که یکی از مهم ترین الزامات، تربیت صحیح است. این مقاله درصدد آن است که براساس اهدافی که قرآن کریم برای حکومت تعیین کرده است، جایگاه تربیت را به عنوان یکی از الزامات تحقق اهداف تعیین کند و درنهایت به این نتیجه می رسد که جایگاه تربیت در حکومت یک جایگاه محوری است و سایر اهداف حکومت که در قرآن کریم تعیین شده اند یا نسبت به تربیت نقش تمهیدی و مقدمی دارند و یا از آثار تربیت هستند. هدف از این تحقیق بررسی نظری و نظریه پردازی در خصوص مسئله ای است که تحقق آن، کارایی چشمگیری در نظام حکومت داری اسلامی دارد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی بوده است و در تحلیل از روش تفسیر موضوعی استفاده شده است؛ البته برای ایجاد ارتباط معرفتی بین علوم انسانی و تعالیم قرآنی، روش «تولید علوم انسانی با پشتوانه تعالیم بنیادی قرآن به مثابه مفروضات نظری» به کار گرفته شده است.
کلیدواژه ها:
نظریه علمی قرآنی ، نظام سیاسی تربیتی قرآنی ، حکومت اسلامی ، حکومت تربیت محور ، رابطه حکومت و تربیت ، تربیت توحیدی ، اهداف حکومت
نویسندگان
محمدحسین صاعدرازی
دکتری تخصصی قرآن و علوم، گرایش علوم تربیتی، استادیار جامعه المصطفی ص العالمیه، قم، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :