مشکل ماسه دهی چاههای بخش انتهایی دشت ارومیه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,258

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PNUGEO05_240

تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

امروزه بیش از 70 % آب کشاورزی و 80 % آب مورد نیاز شرب و صنعت استان آذربایجان غربی از لایه های آبدار زیرزمینی و با حفر چاه تأمین میگردد. اصولاً حفاری و تجهیز چاه از هزینه های بالایی برخوردار است. تخریب سریع ساختمان چاهها خسارتهای سنگینی را به کشاورزان منطقه وارد میآورد. جهت مشخص کردن مشکل ماسه دهی و تخریب سریع ساختمان چاهها در دشت ارومیه بررسیهای صحرایی آغاز گردید. تعداد 14 حلقه چاه که ساختمان آنها ناشی از مشکل ماسه دهی و خورندگی شیمیایی تخریب شده بود مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله از مطالعات صحرایی، آنالیز شیمیایی و اطلاعات موجود ،عامل اصلی تخریب ساختمان چاهها دانه ریز بودن رسوبات سفرههای آب زیرزمینی، بالا بودن یونهای سولفات و کلر و عدم رعایت اصول فنی مراحل مختلف حفاری و تجهیز چاههای منطقه بود.

نویسندگان

اسفندیار عباس نوین پور

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :